Testsejr, forlængelse og flere lejemål

FCM har forlænget kontrakten med Daniel Høegh og sendt flere spillere på lejeophold. På banen har holdet besejret AaB 3-1

31. januar 2021, 13.05

FC Midtjylland har godt gang i forberedelserne til foråret. Søndag blev det 3-1 over AaB i en træningskamp. Anders Dreyer (t.v.) og Awer Mabil var godt tilfredse. Foto: Tom Laursen

FODBOLD Hos FC Midtjylland har man travlt med at gøre truppen klar til forårets kampe i Superligaen og pokalturneringen.

Forberedelserne foregår både på banen og på kontoret hos sportschef Svend Graversen.

I denne uge er der allerede kommet flere nyheder fra de forsvarende danske mestre. Den vigtigste nyhed er nok forlængelsen af kontrakten med den 30-årige forsvarsspiller Daniel Høegh.

Han kom til Ikast i sommer, da han på den sidste dag i transfervinduet blev hentet på en fri transfer efter fem år i udlandet. I første omgang lavede parterne en kort aftale, der løb denne sæson ud. Men den aftale er nu forlænget med tre et halvt år til sommeren 2024.

- Vi er rigtigt glade for at have forlænget med Høegh. Det er jo en virkelig god case, at han kom til klubben i efteråret på en kort aftale, som han nu har gjort sig fortjent til at forlænge på baggrund af en stærk indsats, siger Svend Graversen i en pressemeddelelse fra klubben.

Indtil videre er den 30-årige fynbo blot noteret for tre kampe i sin nye klub. Han er nu klar førstereserve for Erik Sviatchenko og Alexander Scholz, der aktuelt sidder tungt på de to pladser i det centrale forsvar.

For samtidig med forlængelsen med Daniel Høegh, har FCM sendt en anden central forsvarsspiller, canadiske Manjerekar James, på et lejeophold i græske Lamia, der er bundhold i Grækenlands bedste række.

Fortjener mere spilletid

Den canadiske landsholdsspiller er i denne omgang udlejet for resten af denne sæson

- James fortjener at spille mere. Han har været loyal gennem hele sin tid i FCM og gjort det godt, når han har fået chancen, men det er klart, at konkurrencen i det centrale forsvar er enorm, konstaterer Svend Graversen.

Også en midtbanespiller bliver lejet ud i foråret. Det gælder 18-årige Oliver Sørensen, der mod slutningen af sidste sæson debuterede i Superligaen, hvor han fik to indhop. Oliver Sørensen har været anfører på både U17- og U19-mandskabet og skal nu ud at have flere kampe på seniorplan. Han skifter til FC Fredericia i 1. division.

- Oliver er et toptalent, og han har mindsettet til at gå hele vejen. Nu skal det mindset udfordres i et stærkt seniorsetup. Det er værdifuld erfaring, som vil styrke hans udvikling, siger Svend Graversen.

Dermed er hele fem FCM-spillere udlejet til Fredericia i forvejen. Det er desuden Raphael Nwadike, Elias Olafsson, Tobias Anker samt Christian Tue Jensen.

Længe ventet comeback

På banen er der fuld gang i træningskampene. I søndags mødte FC Midtjylland AaB i en træningskamp, der blev spillet over hele 120 minutter.

FCM vandt 3-1 og værd at bemærke i den sammenhæng er blandt andet, at forsvarsspilleren Kristian Riis fik comeback efter at have været ude i 840 dage. Han fik 30 tiltrængte minutter på banen. Ikke færre end fire knæoperationer har han været igennem.

- Det gik god. Og det betyder selvfølgelig meget for mig. Jeg er en rigtig, rigtig glad dreng i dag, kunne han fortælle til Herning Folkeblad umiddelbart efter kampen.

I denne uge spiller FCM yderligere to træningskamp. Torsdag gælder det Silkeborg IF på Jysk Park i Silkeborg, mens der fredag venter en dyst mod Esbjerg fB, som formentlig spilles på Herning Fremads anlæg i Herning, men der er ingen adgang for tilskuere.