Fæl fiasko: FCM slået af bundprop i nøglekamp

FC Midtjylland får svært ved at nå top-seks efter choknederlag mod bundholdet Lyngby

Udgivet:12. marts 2023, 17.02

Læsetid:2 minutter

Kristoffer Olsson hænger med hovedet efter nederlaget mod Lyngby. Cheftræner Albert Capellas forsøger at opmuntre svenskeren. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør
Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsredaktør på Herning Folkeblad siden 2011. Det er mit job at lede og fordele arbejdet på sportsredaktionen, så vi får den bedst mulige dækning af egnens sportshold og sportsfolk på alle platforme. Du må altid gerne sende mig en mail med tips og input. Du bliver ikke den eneste :-)
Se flere artikler af Jørn Just Kristensen

7 måneder siden

FODBOLD - I er en skændsel for trøjen, sang en gruppe FCM-fans i slutminutterne af søndagens opgør mod Lyngby.

MCH Arena var fyldt med vrede, frustration og skuffelse, da choknederlaget mod bundholdet nærmede sig.

FC Midtjylland tabte 1-3 til oprykkerne fra Lyngby.

Nederlaget betyder, at FCM er nummer otte i Superligaen med en runde tilbage af grundspillet og er i overhængende fare for at misse top-seks og dermed mesterskabsspillet.

I sidste runde spiller Ulvene på udebane mod Silkeborg og kan i skrivende stund ikke være sikre på, at en sejr rækker til top-seks.

Scoring rystede FCM

Første chokbølge skar gennem arenaen og FCM-hjerterne, da bundproppen kom i front på deres første reelle angreb. Lyngby brød igennem i højre side, og Sævar Atli Magnusson trykkede til læderet fra en småspids vinkel til 1-0.

De danske vicemestre virkede rystede i perioden, der fulgte. Og selv om FCM var mest på bolden, var det Lyngby, der havde de største chancer. Frederik Gytkjær og Casper Winther havde to store tilbud for gæsterne.

Men FCM kom stærkere ud fra pausen og begyndte at trykke Lyngby tilbage. Gustav Isaksen havde en stor chance, og efter en lille time kom udligningen. Armin Gigovic og Kristoffer Olsson satte et par gode pasninger sammen, og Aral Simsir styrede mod mål og huggede bolden i nettet. Det var den 20-årige kantspillers anden træffer for FCM.

Midtjyderne forsøgte at presse på for et sejrsmål, men spillet flød ikke. I stedet kom gæsterne på 2-1, da Sævar Atli Magnusson blev fri på feltkanten og scorede med et fladt skud.

Fire minutter før tid blev det også 3-1, da Frederik Gytkjær blev spillet fri og slog til.

Herunder kan du genopleve kampen, som den udspillede sig i livebloggen: