Ny tung FCM-skuffelse: Taber 0-2 hjemme mod AGF

FC Midtjylland dominerede længe mod AGF, men var ikke farlige og tabte 0-2 på en dårlig græsplæne

Udgivet:20. august 2022, 19.02

Læsetid:2 minutter

Mads Døhr i duel med den tidligere FCM'er Mikael Anderson. Indskiftede Anderson scorede til 2-0 og lukkede kampen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Thomas Damm
Journalist| tbd@herningfolkeblad.dk

FODBOLD Lørdag eftermiddag blev det til en ny skuffelse for FC Midtjylland i superligaen. Efter i de to seneste kampe at have spillet 3-3 - efter at have ført 3-0 mod både Horsens og Lyngby - blev det hjemme på MCH Arena til et 0-2-nederlag mod AGF.

Dermed står Ulvene stadig kun med én sejr og seks point efter seks kampe i superligaen.

MCH Arena havde i dagene op til kampen fået rullet et nyt græstæppe på efter VM i ridesport, der også inddrog fodboldbanen. Men det nye rullegræs havde tilsyneladende ikke nået at sætte sig ordentligt. Allerede før kampen var der flere huller, og det blev ikke bedre, som kampen skred frem. Eksempelvis gled AGF’s Mads Emil Madsen i et hjørnespark og sendte bolden direkte ud til målspark, da en helt firkant med græs gled løs.

AGF kom på 1-0 efter en god times spil. Fra venstre side slog Mads Emil Madsen et perfekt frispark ind i panden på den store, tyske forsvarsspiller Yann Bisseck, der effektivt pandede bolden i mål bag Elias Olafsson. AGF’eren løb effektivt fri af markeringerne og scorede dermed for anden kamp i træk.

Inden da havde FCM ellers domineret tungt og var kommet til mange afslutninger. Der var ikke tale om store chancer, men primært afslutninger fra distancen, som ikke voldte den tidligere FCM-målmand Jesper Hansen nogen problemer.

AGF ville ikke ret meget andet end at forsvare og vente på chancen frem ad banen.

AGF’s føringsmål rystede tilsyneladende FCM-mandskabet, der efterfølgende havde meget svært ved at skabe chancer. Indskiftede Edward Chilufya havde et godt gennembrud, men måtte nøjes med et hjørnespark.

Lidt senere - og med fem minutter tilbage - kom AGF så på 2-0. Efter spil på højrekanten havnede bolden hos den tidligere FCM’er Mikael Anderson, der stod helt fri. Hans afslutning ramte Mads Døhr på vejen, og bolden gik i en blød bue over en chanceløs Elias Olafsson.

FCM vandt hjørnestatistikken hele 13-1, men må altså sluge et nederlag på 0-2.

Næste kamp for FC Midtjylland er næste mandag ude mod Brøndby.

Genlæs opgøret mod AGF lige herunder i Ritzaus levende liveblog:

N