Vinderne er fundet: Sophia og William skal til galla på slottet

Så er spændingen udløst, og to unge fra henholdsvis Brande og Bording er udpeget til at sidde til højbords, når prinsen bliver voksen

Udgivet:11. september 2023, 10.02

Læsetid:3 minutter

Sophia Lynggård fra Brande og William Høegh fra Bording vil være blandt de mange unge gæster, når prins Christian fejrer fødselsdag med gallataffel. Foto: PR-foto

Flemming Thulstrup
Journalist

IKAST-BRANDE - Jeg kan næsten ikke tro på, at det er rigtigt. Det bliver en oplevelse ud over det sædvanlige.

Sophia Lynggård fra Brande kan næsten ikke få armene ned, efter det er blevet afgjort, at hun bliver en af to deltagere ved prins Christians 18-årsfødselsdag, der fejres med et gallataffel midt i næste måned.

Den anden heldige er William Høegh fra Bording.

To jævnaldrende fra hver kommune herhjemme er inviteret med til festen, men det er vidt forskelligt, hvorledes man rundt om i landet har fundet frem til de to unge, der skal repræsentere den enkelte kommune.

I Ikast-Brande Kommune har man lagt op til, at interesserede skulle henvende sig og komme med en begrundelse for, hvorfor de gerne ville af sted til den royale fest.

- Jeg besluttede mig med det samme, da jeg hørte om muligheden, men der gik et par dage med at formulere ansøgningen. Det er jo en helt unik mulighed, der kun byder sig en enkelt gang i løbet af livet, fortæller en glad Sophia Lynggård.

Hun holder i øjeblikket et sabbatår.

Det benytter hun til at tage kørekort samt læse op på et HF-enkeltfag med henblik på at søge ind på universitetet, hvor hun har planer om at læse ernæring og sundhed.

42 interesserede

- Kunne du tænke dig at komme til fødselsdagsfest hos prins Christian?

Sådan lød spørgsmålet, som Ikast-Brande Kommune stillede alle de lokale 18-årige i sidste måned.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Ikast-Brande Kommune.

Anledningen er, at kongehuset har anmodet alle landets kommuner om at finde to unge repræsentanter - en af hvert køn - som skal deltage i gallataffel ved Hans Kongelige Højhed prins Christians 18-årsfødselsdag 15. oktober.

42 unge satte sig herefter til tasterne og indsendte en interessetilkendegivelse til Ikast-Brande Kommune for at deltage i lodtrækningen - 20 unge kvinder og 22 unge mænd.

Lodtrækning

Hvert navn blev skrevet på en seddel og lagt i to skåle - en for hvert køn.

Herefter trak Lone Jager Neldeberg, der er chef for Erhvervs- og Fritidsafdelingen, lod under overværelse af tre vidner.

De to heldige vindere blev som nævnt Sophia Lynggård fra Brande og William Høegh fra Bording.

Begge beskriver sig selv som åbne og glade personer, der har stor interesse i den kongelige familie - og nu kan de glæde sig til en festlig aften på Christiansborg Slot.

Sophia og William bliver inviteret til et møde på rådhuset i Ikast, hvor praktikken omkring gallafesten bliver gennemgået.

Bløde eller hårde pakker til Prins Christian behøver de to 18-årige dog ikke spekulere over, idet kongehuset har meddelt, at de 200 unge fra hele landet ikke skal medbringe gaver.

Nu kan Ikast-Brande Kommune meddele kongehuset, at der er sat navn på de to lokale repræsentanter, og herefter vil der i den nærmeste fremtid havne officielle invitationer til prinsens fødselsdag hjemme i deres postkasser.