Stærk slutspilsstart: Ikast-kvinder tog vigtig sejr i hovedstaden

Ikast Håndbold åbnede slutspillet med en udesejr mod København Håndbold og står allerede nu med gode kort på hånden i kampen om semifinale-billetterne

Udgivet:16. april 2023, 20.11

Læsetid:2 minutter

Målvogter Jessica Ryde stod med en flot redningsprocent på præcis 50, da Ikast Håndbold slog København på udebane. Foto: Henrik Ole Jensen (Arkiv)

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør
Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsredaktør på Herning Folkeblad siden 2011. Det er mit job at lede og fordele arbejdet på sportsredaktionen, så vi får den bedst mulige dækning af egnens sportshold og sportsfolk på alle platforme. Du må altid gerne sende mig en mail med tips og input. Du bliver ikke den eneste :-)
Se flere artikler af Jørn Just Kristensen

6 måneder siden

HÅNDBOLD Selvom de kun har haft to fælles holdtræninger på 18 dage, åbnede Ikast-kvinderne DM-slutspillet med en suveræn sejr på udebane mod København Håndbold.

30-19 lød sejrscifrene efter midtjysk pauseføring på 14-10 i Frederiksberg-Hallerne.

Og dén var vigtig. København Håndbold er nemlig på papiret Ikasts største trussel i kampen om en af de to semifinalebilletter fra slutspilspulje 2, der også tæller guldfavoritterne Team Esbjerg og Silkeborg-Voel.

Med sejren har Ikast nu tre point på kontoen i puljen, da holdet tog et enkelt point med - i kraft af sin tredjeplads i grundspillet. Team Esbjerg står på fire point, mens København og Silkeborg-Voel er pointløse efter den første af seks runder i puljen.

Buret rent i 10 minutter

Trods det lange afbræk siden afslutningen på grundspillet, hvor Ikast har haft ni spillere af sted med landsholdene, fandt midtjyderne bedst ind i opgøret.

Forsvaret stod godt, og målvogter Jessica Ryde tog fra i målet. Ikast førte noget uhørt 5-0 efter 10 minutters spil!

København oppede sig - blandt andet efter en timeout - men Ikast var i fuld kontrol resten af halvlegen og kunne også have ført større end 14-10 ved pausen, hvis ikke det var for en håndfuld afbrændere på åbne chancer - heriblandt tre i træk ved stillingen 13-9 til gæsterne.

Syv på stribe lukkede ballet

Angrebsspillet hakkede i begyndelsen af anden halvleg. Der gik syv minutter, før Simone Petersen sendte Ikasts første træffer i nettet efter pausen. Men det stærke forsvar sikrede, at føringen aldrig skrumpede til mindre end fire mål i anden halvleg.

I det sidste kvarter løb Ikast helt fra hjemmeholdet. Med syv scoringer på stribe rykkede midtjyderne fra 22-17 til 29-17 på vejen mod slutcifrene 30-19.

Anfører Stine Skogrand og landsholdsspiller Emma Friis blev topscorere for Ikast-holdet med seks træffere hver. Endnu mere bemærkelsesværdigt var det, at målvogter Jessica Ryde endte med en redningsprocent på præcis 50 - efter 17 parader på 34 skud - men hun fik som nævnt også god hjælp af forsvaret.

Der resterer stadig fem kampe i slutspilspuljen. Den næste venter allerede på onsdag, når Ikast Håndbold får besøg af lokalrivalerne Silkeborg-Voel i IBF Arena og kan tage et nyt, stort skridt mod semifinalerne.