Vejen for bestsellertårn er banet: Forsvaret dropper indsigelse

Forsvaret var den sidste forhindring for byggeriet af det 320 meter høje Bestsellertårn.

Udgivet:26. februar 2019, 14.36

Læsetid:2 minutter

Forsvaret dropper sin indsigelse. Illustration: Bestseller Village & Tower

DR MIDT OG VEST

4 år siden

Brande Den endelige beslutning om byggeriet af det 320 meter høje Bestsellertårn har været forsinket i Ikast-Brande byråd.

En indsigelse fra Forsvaret kunne nemlig have bremset byggeriet af Bestsellers nye hovedkvarter, fordi det skulle undersøge, om tårnet ville påvirke flysikkerheden. Men nu dropper Forsvaret indsigelsen. Det skriver DR P4 Midt & Vest.

- Vi har fundet ud af, at der ikke er noget, der er til hinder for at opføre bygningen. Derfor har vi valgt at frafalde indsigelsen, vi havde givet i første omgang, fortæller Martin Særmark-Thomsen, der er kommunikationsmedarbejder i Forsvarets ejendomsstyrelse.

Forsvaret har haft eksterne rådgivere til at undersøge, hvordan det der bliver Danmarks højeste bygning kunne påvirke radarbilleder og luftsikkerheden. Både for den militære og civile flytrafik.

Derfor har Forsvaret nu kun ét krav.

- Der skal selvfølgelig være nogle markeringer på bygningen i form af forskellige lys, så flytrafikken har en mulighed for at se bygningen, siger Martin Særmark-Thomsen til DR P4 Midt & Vest.

Byrådet skulle efter planen have godkendt planen, men Forsvarets undersøgelse har altså betydet, at processen er blevet cirka en måned forsinket. Men nu er der glæde over, at der med Forsvarets accept af byggeriet ikke længere er hindringer i vejen for at lade byggeprocessen gå videre.

- Det er vi rigtig godt tilfredse med. Det har måske taget lidt længere, end vi havde regnet med, men det er meget billigt sluppet, og nu fortsætter planen, siger borgmester i Ikast-Brande Kommune, Ib Lauritsen (V) til DR P4 Midt & Vest.

Tirsdag aften skal sagen behandles i teknik- og miljøudvalget, og selv om borgmesteren ikke er meget for at spå om fremtiden, ser han dog med fortrøstning frem mod den sidste politiske fase.

- Der har hele vejen igennem været en utrolig positiv velvilje til det her projekt, og selvfølgelig kører det gennem teknisk udvalg i aften og efterfølgende i byrådet. Den side af sagen får vi løst, siger Ib Lauritsen.

Bestsellertårnet bliver med sine 320 meter Danmarks højeste, mens Herlev Hospital med sine 25 etager og 120 meter dermed bliver det næstehøjeste.