Læserbrev: Strøgcenter-renovering er endt i noget værre makværk

Udgivet:01. oktober 2022, 08.58

Læsetid:1 minut

Visualiseringer af Strøgcentrets mulige transformation. Foto: PR-foto

Af Bent Aage MAdsen. Kirkegade 22 Ikast

8 måneder siden

RENOVERING Jeg har læst Ulrik Thranes indlæg (bragt fredag i Herning Folkeblad, red.) om en millioninvestering i Strøgcentret i Ikast i forventning om, at der kom noget i retning af det, der blev præsenteret sidste sommer. Med opbakning fra et enigt byråd. Og nu lander Strøgcenter-renoveringen ud med et HedeDanmark-projekt med vild blomsterdiversitet, flyvende fugle og fauna for biller og insekter.

Det er noget makværk, og nogle vil nok kalde det for bondefangeri.

Det bekymrer mig, at kommunen i denne sag lader hånt om de mange frivillige, der vil Ikast og byens udvikling det godt. Både med et hav af arbejdstimer og med økonomi.

Tænk, hvis byrådet efter af have bevilget 27 millioner kroner plus en grund til det fantastiske Ikast Complete-projekt havde ladet hånt om det store arbejde, Claus Steinlein, Torben Østergaard, Palle Høj og Søren Kristiansen havde fået udarbejdet ved Sweco Architects.

Hvis dette pludselig var blevet tilsidesat og afløst af et helt andet projekt både, hvad angik funktionalitet, æstetik og helhed.

Tanken en utopisk. For her var der tale om et projekt, som både borgmester og kommunaldirektøren gik aktivt med ind i.

Når dette er tilfældet, kører tingene sjældent af sporet, som vi har set i denne sag, hvor udvalgsformand Simon Vanggaard (DF) har en tvivlsom rolle, og hvor det er svært at forstå motivet for ændringen i beslutningsprocessen.

Jeg har ellers været stolt over at være Ikast-borger i 64 år.