Et lille band - og en stor sag

Engesvang-orkester giver støttekoncert i Hjertet til fordel for Røde Kors

Udgivet:06. oktober 2018, 08.06

Læsetid:2 minutter

Et lille Band - da de optrådte ved en havefest fornylig. Foto: Privat

Steen Hebsgaard
| hebs@ikastavis.dk

IKAST Hvis man har hjertet på rette sted - kan man komme langt.

Det håber Engesvang-orkestret »Et lille Band«, der har taget et lille pænt initiativ i en stor sag ...

Bandet giver nemlig støttekoncert i Hjertet 7. oktober. Den dag er landsindsamling i Røde Kors, og alle indsamlere i kommunen inviteres gratis til koncerten, mens alle andre skal betale 50 kroner for at være med. Penge som går til Røde Kors.

- "Et lille Band" stiller gerne op til arrangementer, som for os, giver mening, siger Stig Skovbo fra bandet.

Spiller for at glæde andre

- Vi har det udgangspunkt, at vi gerne vil glæde andre, så derfor er det helt naturligt for os at søge samarbejde med humanitære organisationer, og vi har tidligere lavet koncert i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp. I år fik vi så ideen til at etablere en støttekoncert sammen med Røde Kors og samtidig benytte en af de mange forskellige muligheder, i vores nye kulturhus Hjertet.

Stig Skovbo skrev derfor en mail til sin tidligere kollega i Ikast-Brande Kommune, Gerda Jensen, og i løbet af ganske få timer var rammerne lagt og efter et døgns tid, var alt afklaret - også med Hjertet.

"Et lille Band" spiller "musik for voksne", som de selv kalder det.

- Vores genre ligger et eller andet sted mellem visetradition, pop og folk, tror vi nok. Alle sangene er vores egne og selvfølgelig på dansk. Sangene serveres med små historier fra virkeligheden, eller noget der ligner og der er plads til både smil og eftertænksomhed.

I efteråret 2017 indspillede Et lille Band en cd. En del af de sange, der spilles i Hjertet kommer herfra, men der vil også være nye sange og en enkelt eller to af dem har aldrig været "hjemmefra" før.

- Vi håber, at rigtig mange vil komme og opleve hele tre ting. Nemlig muligheden for at se kulturhuset, opleve "Et lille Band" live, og så samtidig støtte Røde Kors arbejde. Et humanitært arbejde, der også rummer meget andet, end de hvide telte med det røde kors, i et fjernt land, siger Stig Skovbo.