
Gensynsglæde på Ikast-Brande Gymnasium: Det er så fedt at være tilbage sammen
Ikast-Brande Gymnasium tog for nyligt for første gang siden nedlukningen imod afgangseleverne fra STX, HF og EUX - til en glad, men noget anderledes skoledag
Udgivet:29. april 2020, 11.00
Læsetid:3 minutter
3. x nød at være i gang igen og brugte i går idrætstimen på spydkast. Foto: Flemming Hansen
3 år siden
IKAST-BRANDE Godt afsprittede spyd blev sendt i bløde buer mod himlen til tonerne af hårdtpumpede rytmer fra bevægelsesholdets danseserier. Idrætsundervisningen for to 3. g-klasser på Ikast-Brande Gymnasium var i fredags i fuld gang.
Endelig.
Underligt og anderledes. Men i gang - efter fire ugers nedlukning af landets gymnasier.
- Det er så dejligt at se kollegerne og en del af eleverne igen, selv om det er på afstand og under meget ændrede former, siger rektor Marianne Dose Hvid.
- Jeg er fuld af beundring for, hvor godt den virtuelle undervisning har fungeret. Af de fire uger, vi har været lukket ned, har afgangseleverne brugt to uger på deres SRP-projekt, hvor de i forvejen skulle arbejde hjemmefra.
En ny gymnasieverden
I går kunne Marianne Dose Hvid og lærerne så tage imod skolens afgangselever fra STX, HF og EUX.
De mødte ind til et gymnasium, hvor hver klasse har fået sin helt egen indgangsdør, sine egne faste klasselokaler, egne toiletter og sit afgrænsede udeareal, hvor den enkelte klasses elever skal opholde sig i pauserne mellem undervisningen. Med lang afstand til de øvrige klasser og internt i klassen naturligvis også med de behørige to meters afstand mellem hinanden.
Fællesarealerne er spærret af, kantinen er lukket af, og eleverne medbringer selv mad og drikke, som de spiser udenfor.
På trods af en helt ny verden syntes luften på de grønne arealer bag skolens idrætshal smækfyldt med energi.
Her havde idrætslærer Thomas Søby glædet sig til at se eleverne igen.
- Det er så fedt at være tilbage sammen. For mig som underviser er relationer det bærende element i jobbet. Solen skinner, det er varmt, og selv om det havde regnet, kan idrætsholdene være ude - man kan sagtens kaste spyd og bevæge sig til musik i regnvejr.
Virtuelt virker
Selv om idrætslæreren er glad for at gense afgangseleverne, er han samtidig positivt overrasket over, hvordan hans fag har fungeret virtuelt - og fortsat gør det for 1. og 2. g’erne, der stadig er underlagt fjernundervisning.
- Vi har eksempelvis arbejdet med teknik og bevægelsesanalyse i sprint. Ud over at øve har eleverne sendt videoer af øvelserne retur. Bevægelsesholdet har også øvet og optaget danseserier. Her kan pladsen derhjemme dog være en udfordring, siger Thomas Søby.
Allerede på førstedagen af genåbningen mærkede han også, hvordan det påvirker eleverne, at årskarakteren med sikkerhed afløser muligheden for en eksamen i idræt.
- Det fylder for nogle, og det skal vi også have tid til at rumme, siger Thomas Søby.
Bekymring for afslutningen
På samme måde oplevede rektor både elevernes ubetingede glæde ved at være tilbage i klasserne og behovet for at finde svar på spørgsmål, der fylder for afgangseleverne.
- Mange har helt naturligt spurgt, hvad jeg tror, der sker med dimissionen og med studenterugen. Det eneste, vi med sikkerhed kan sige, er, at eleverne fortjener en højtidelighed i forbindelse med afslutningen på deres studentereksamen. Det finder vi en måde at løse på inden for de opstillede rammer og krav, slår Marianne Dose Hvid fast.




