Europas største indendørsturnering: Mesterskaberne i den hurtigvoksende sportsdille spikeball kommer til Ikast

I weekenden finder Europas største indendørsturnering sted i spikeball i Ikast. Det sker, når over 130 hold fra 16 nationer mødes i Stadome

Udgivet:09. marts 2023, 20.00

Læsetid:2 minutter

En stor spikeballturnering kommer til Ikast i næste weekend. Sportsgrenen, som også bliver kaldt roundnet, samler spillere fra 16 nationer. Spillet blev oprindeligt populært ved festivaler, på stande og i parker under coronapandemien. Foto: Saga Oltmann

Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør| +45 96 26 34 67 | mkc@herningfolkeblad.dk
Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør| +45 96 26 34 67 | mkc@herningfolkeblad.dk
Kære læser. Jeg dækker sundheds- og ældreområdet samt arbejdsmarkedsområdet i Ikast-Brande - men jeg skriver og interesserer mig for stort set alt. Jeg elsker at skrive features og menneskehistorier, og jeg går meget op i politik samt alt slags sport. Bor i Ikast, er gift og har to sønner. Holder meget af lange løbeture i naturen og samvær med familien.
Se flere artikler af Mikkel Korsgaard Christensen

IKAST De seneste par somre har man stort set ikke kunnet besøge en strand eller en park uden at få øje på dem. De små trampoliner med centimeterkorte fødder.

Med en plastikbold og glade unge mennesker omkring. sportsgrenen - eller måske rettere fænomenet - hedder spikeball og er også kaldet roundnet. De seneste tre år er interessen kun steget. I weekenden rykker Nordic Roundnet Challenger ind i Ikast til det, som arrangørerne fra Roundnet Aarhus kalder for Europas største indendørsturnering.

Jakob Grøhn Damgaard er turneringsansvarlig og siger om sporten:

- Roundnet fik sin opblomstring under coronapandemien i 2020, og siden vores etablering i Roundnet Aarhus er det gået stærkt med over 100 betalende medlemmer hver sæson. Sporten rummer alle niveauer lige fra fædrene, som spiller i haven, til elitespillere, der træner flere gange om ugen. De har typisk høje ambitioner om at nå ud på den internationale scene. Forskelligheden er noget af det charmerende ved roundnet, siger Jakob Grøhn Damgaard.

Mesterskab for første gang

Nordic Roundnet Challenger arrangeres som nævnt af Aarhus Roundnet, og det er første gang, mesterskaberne finder sted.

- Der er lagt op til et internationalt event, siger den turneringsansvarlige, som samtidig uddyber, hvorfor valget er faldet på netop Ikast.

- Det hele finder sted i Stadome, som er Jyllands eneste indendørs kunstgræsbane. Det giver de absolut bedste betingelser for verdensklasseevent. Det her bliver Europas største indendørs turnering med over 130 tilmeldte hold - og med spillere fra 16 forskellige lande, siger Jakob Grøhn Damgaard.

Han tilføjer, at tilskuere er meget velkomne næste weekend.

- Det bliver to dage fyldt med høj energi, socialt samvær og topklasse roundnet. Om lørdagen har vi desuden foodtruck, som serverer burgere, fortæller Jakob Grøhn Damgaard.

Det begyndte som et hyggeligt spil ved festlige og solrige lejligheder. Nu er sporten blevet organiseret og fået udviklet en elitedel også. Foto: Saga Oltmann