Frokostjazzen i gang under andre former

9. september 2020, 08.54

Frokostjazzen blev spillet i gang i Bakkehuset lørdag og vender igen tilbage den 3. oktober. Foto: Privat

BAKKEHUS Der er meget, der undergår forandringer som følge af Corona-krisen.

Det samme gælder også indtil videre frokostjazzen i Bakkehuset i Ikast, som har 25 år på bagen. Men jazzen er kommet i gang igen. I lørdags blev dørene atter åbnet til et par timers jazzmusik. Der var dog store ændringer og begrænsninger.

Normalt vil der til en frokostjazz møde mellem 130 og 150 tilhørere op, men nu tillader retningslinjerne kun 70 personer, som skal sidde med mellemrum.

Derfor var der en helt ny stoleopstilling – ingen af de traditionelle borde. Den populære buffet anses for alt for farlig en smittespreder.

Derfor kunne man ved indgangen købe en billet, som i pausen blev indløst med tre håndmadder fra Østerport slagter. De skulle spises med fingrene i selve salen. For at undgå for meget kontakt skulle folk kun rejse sig, når de skulle i baren eller på toilet. Så der blev holdt afstand og sprittet til den store guldmedalje.

Dagens musikalske indslag blev leveret af Nosey Joe and the Gigoloes som optrådte for første gang i Bakkehuset.

Det var en strålende debut, idet de gav de fremmødte en fantastisk medrivende oplevelse i deres blanding af jive, rock, jump og boogie woogie. Under normale forhold ville det have kaldt folk ud på dansegulvet, men der må ikke danses ifølge retninglinjerne. I modsætning til tidligere blev der spillet to sæt a en times varighed.

Desværre svigtede publikum denne opstart, som for alvor skød frokostjazzen i gang. Her kunne godt have være 20 personer mere. Men der kan tages revanche den 3. oktober, hvor Bourbon Street Jazzband kommer på besøg.