DET ER DIT VALG - KV21

To arrangementer på lørdag: Valgmøder med kvindesange og »slå søm i«

Lørdag byder på to forskellige valgmøder: Et med mandlige kandidater og et med kvindelige kandidater

5. november 2021, 07.23

Kvinder og mænd fra Ikast-Brande med deres navne på stemmesedlen til kommunalvalget står bag to valgmøder på lørdag. Illustration: Anton Skovbjerg

VALGMØDER En gruppe byrådskandidater med lige ciffer sidst i deres personnummer kom først med at arrangere deres eget valgmøde med titlen: »Kend din kvinde kandidat - Tag stilling til ligestilling«.

Nu kommer en flok herrer også på banen med arrangementet »Mandevalgmøde«.

Begge politiske tiltag finder sted lørdag 6. november i centrum af Ikast, og ved begge møder er alle partier inviteret.

Det er naturligvis gratis for vælgerne at deltage, og hvis man kaster et blik på de to programmer, vil det tidsmæssigt være muligt at nå begge dele.

Flere kvinder i politik, tak

De kvindelige kommunalpolitiske kandidater mødes på rådhuset klokken 9.30 - for derefter at gå en lille runde i Strøgcentret og foran Føtex med et par små kvindesange og lidt rytmer.

- Vi vil i fællesskab sætte fokus på, at der generelt stadig er for få kvinder i kommunalpolitik. Sådan et arrangement er ikke nyt, faktisk har vi lavet noget lignende siden kommunesammenlægningen. Første gang var det dog kun socialdemokratiske kvinder, men de sidste tre perioder har kvinderne én gang op til valget været samlet - uden partifarve, men med budskabet om, at der skal sættes mere fokus på kvinder i lokalpolitik, lyder det i en fælles besked fra Laila Leerholm (V) og Inge Dinis (S).

Hårdtslående program

De mandlige kommunalpolitiske kandidater mødes hos Ikast Mikrobryg på Møllegade klokken 11.00. Her vil det være muligt at skylle de politiske budskaber ned med øl og sodavand.

Der vil også blive afviklet lokale mesterskaber i at banke søm i en træstub.

Det fremgår også af programmet, at Claus Steinlein kigger forbi og giver en aktuel FCM-status efter sejren i pokalen og en aktuel førsteplads i Superligaen.