Stafet for livet rykkede ud: Faurholt holdt fanen høj

Landbyen bakkede massivt op og lavede deres helt eget lille Stafet for livet

Udgivet:05. maj 2021, 13.01

Læsetid:3 minutter

De grønne bluser, der blev produceret til Ikasts første Stafet for Livet - var fundet frem og kom igen til ære og værdighed ved Faurholts Stafet for Livet. Foto: Tom Laursen

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

VELGØRENHED Normalt ville man samles et sted, nyde fællesskabet omkring det fælles mål om at samle ind til en god sags tjeneste. Men corona-restriktionerne har gjort det svært at gennemføre Stafet for Livet.

Sidste år valgte arrangørerne helt at aflyse, men i år holdt de fast.

De gjorde de også i Faurholt, hvor de grønne t-shirts »Faurholt løber for liv« igen blev fundet frem fra gemmerne og med stolthed luftet på en af de i alt fire ruter i byen.

Ja faktisk havde Faurholtegnens borgerforening gjort dagen til en mindre byfest og lavet sportspladsen til et fælles samlingspunkt.

- Vi havde talt om at lave vores egne ruter i sydbyen, men kom så til at tænke på, hvorfor i alverden vi skulle rykke til Ikast. Det handler om at holde afstand og stadigvæk være en del af noget større. Og så kunne vi da lige så godt være helt for os selv, siger foreningens formand, Gitte Fyhring.

Landsbyen havde hejst Dannebrog ved byskiltet og i øvrigt pyntet byen op med gule Stafet for livet balloner, så man kunne finde den rigtige rute.

Men ganske uventet dukkede en TV-kendis op - den progeria-ramte Jesper Sørensen havde sin helt egen dagsorden og bidrog i den grad til at være aktiv i en god sags tjeneste.

Jesper Sørensen har fået job som piccolo i en Ikast-virksomhed og havde fået et sponsorat med fra sin arbejdsgiver.

- Jeg får 500 kroner for hver gang jeg går en omgang, fortalte Jesper Sørensen.

En omgang var Stafet for Livets korte rute på 300 meter, der gik rundt om sportspladsen, og den havde han allerede taget 12 gange ved middagstid. Og selv om det ville udløse 6000 kroner, så var Jesper ikke tilfreds.

Afbrudt af en pause på et par timer, hvor han også skulle nå at spise sin frokost, vendte han tilbage til ruterne fast besluttet på at samle mindst 10.000 kroner ind.

- Nu er jeg jo ikke vant til at bevæge mig så meget. Jeg har jo min bil nu, så ja det er sgu lidt hårdt. Men det går jo til en god sag, fortalte Jesper Sørensen, mens han traskede meter og kroner ind. - Jeg har besluttet, at jeg skal have mindst 10.000 kroner. Det er mit mål, og det er et minimum, konstaterede han meget kontant på sit charmerende nordjyske modersmål.

Sådan blev det bare ikke.

Jesper Sørensen gik og gik og gik og fik lige før aftensmaden besked om, at nu var det nok. Han havde nemlig gået hele ni kilometer i alt og således indsamlet 15.000 kroner.

- Jeg er jo ikke vant til på den måde at bevæge mig, så jeg er nok træt, men så er det heldigvis søndag, og jeg kan sove længe. Det bliver godt, sagde den målsatte 23-årige mand, der i øvrigt er rigtig glad for jobbet i Ikast.

- Jeg har fået verdens bedste kolleger, og har de bedste mennesker omkring mig, konstaterede han.

I Faurholt var der både musikalske indslag, vandrebanko og en varm grill til frankfurterne senere på aftenen inden arrangementet officielt sluttede klokken 22 med en online-forbindelse til Torvet i Ikast, hvor dekorede mindeposer med lys var sat op på rådhustrappen

Vandre banko, en varm grill og som her en flødebollemaskine var blot nogle af aktiviteterne, da Faurholt mødtes til Stafet for livet. Foto: Tom Laursen
Jesper Sørensen havde klædt sig i gul strikhue og grønt halstørklæde og var sin helt egen fighter. Han gik ni kilometer og med en sponsoraftale fra sin arbejdsgiver gav det 15.000 kroner til, hvad Jesper selv sagde: Et godt formål. Foto: Tom Laursen
Alle aldre deltog aktivt i Faurholts helt egen Stafet for Livet. Foto: Tom Laursen