HIH-sejr trods spænding til det sidste

Herning-Ikast Håndbold havde nær smidt en solid føring i de sidste minutter men vandt 29-27 hjemme over Horsens i DM-slutspillet

Udgivet:04. april 2022, 22.09

Læsetid:2 minutter

Emma Lindqvist spillede en flot kamp for HIH. Foto: Henrik Ole Jensen

Kenneth Kristiansen
Journalist| +45 96 26 37 18 | kgk@herningfolkeblad.dk
Kenneth Kristiansen
Journalist| +45 96 26 37 18 | kgk@herningfolkeblad.dk
Sportsjournalist på Herning Folkeblad siden 1999. Det er helt tilbage til dengang, FC Midtjylland blev stiftet. Udover fodbold skriver jeg primært om håndbold - men også alt muligt andet. Tip mig gerne med en god historie.
Se flere artikler af Kenneth Kristiansen

12 måneder siden

HÅNDBOLD Med en hjemmesejr på 29-27 over Horsens Håndbold Elite fik Herning-Ikast Håndbold mandag aften den første sejr i årets DM-slutspil - efter uafgjort ude mod Silkeborg-Voel i den første kamp.

Dermed er HIH oppe på i alt fire point i slutspilspuljen, hvor Team Esbjerg topper med fem point.

HIH fik med sejren revanche for det noget uventede nederlag på 20-21, som holdet løb ind i for to uger siden i Horsens - i næstsidste runde af ligaens grundspil.

Netop det resultat betød imidlertid, at HIH var advaret om Horsens-holdets kvalitet, og indsatsen var koncentreret fra første fløjt i IBF Arena i Ikast mandag aften.

Herning-Ikast kom foran 6-3, og selvom gæsterne efterhånden fik bidt sig fast, blandt andet via syv mod seks-spil, gik HIH’erne til pause med en fin føring på fire, 15-11.

Tæt til det sidste

Tre mål på stribe af gæsternes Nina Dano straks i anden halvleg bragte dog spændingen tilbage, og så var det HIH, der begyndte at spille syv mod seks. Gevinsten kom efterhånden, som anden halvleg skred frem, men hjemmeholdet måtte slide for det mod et godt fightende Horsens-mandskab.

Velspillende Emma Lindqvist bragte HIH på 27-22 med godt seks minutter tilbage, men så var det, som om effektiviteten forsvandt hos hjemmeholdet, og Horsens kom endnu engang tilbage. Med fem mål på stribe blev det 26-27, og så var der fortættet drama på menuen i de sidste par minutter.

Foran med ét mål havde HIH bolden i kampens sidste angreb, og kampens bedste HIH’er, Emma Lindqvist, brød igennem det offensive Horsens-forsvar og afgjorde endegyldigt tingene to sekunder før tid.

Svenske Lindqvist blev sit holds topscorer med syv mål.

Næste kamp for HIH er også på hjemmebane. Det er søndag aften klokken 20.00 mod Team Esbjerg.