Perfekt Final4-optakt: Storfightende Herning-Ikast tog bronzemedaljer

HIH vandt den afgørende bronzedyst i Esbjerg, hvor værterne blev nedlagt med 29-28

31. maj 2021, 20.18

Stine Skogrand og holdkammeraterne sled sig til bronzemedaljerne i mandagens afgørende duel mod Team Esbjerg. Foto: Henrik Ole Jensen

HÅNDBOLD Når Herning-Ikast Håndbold i den kommende weekend tager hul på pokalfinalestævnet Final4 bliver det med et sæt DM-bronzemedaljer i bagagen.

Mandag aften vandt HIH’erne sæsonens tredje og afgørende bronzekamp mod Team Esbjerg. I Blue Water Dokken, hvor 1235 tilskuere var på lægterne, blev det til en stærk fightersejr på 29-28 - efter midtjysk pauseføring på 16-14.

Holdenes to foregående bronzedueller i slutspillet endte begge uafgjort, og også tredje omgang blev tæt, spændende og intens.

Men denne gang holdt Herning-Ikast-enheden fast i slutsekunderne.

Seks minutter før tid førte Team Esbjerg ellers med 28-25, men med fire træffere på stribe - og endnu et par store redninger af keeper Sabine Englert - fik gæsterne fortjent udlignet.

Anfører Stine Skogrand nettede til 29-28, og da Englert - med kun fire sekunder igen- nappede forsøget fra Esbjergs stregspiller Marit Malm Frafjord, kunne både tyskeren og holdkammeraterne juble over metal.

Bronzen smagte formentlig ekstra godt hos HIH’erne, der oplevede massiv modgang i anden halvleg.

En midtjysk scoringspause på seks minutter betød, at Team Esbjerg med seks mål i træk bragte sig foran med 20-16.

Men moralen var ikke knækket hos Herning-Ikast, der efter tætte Final4-nederlag i EHF European Cup, og en smal exit i DM-semifinalerne mod Viborg, nu har fået et synligt bevis på en på mange måder fornem sæson.

Som ærgrelse i sejrsbægeret må Herning-Ikast-lejren dog forholde sig til, at playmakerprofilen Helene Fauske ikke færdigspillede mandagens opgør i Esbjerg.

Med 17 minutter tilbage af kampen vred nordmanden rundt på sin højre fod, og i tydelig smerte humpede hun ud på bænken til en ispose og behandling. Fauske er nu tvivlsom til weekendens Final4-stævne i Odense.