Kunstnerne er ankommet

Der er gang i den i Gludsted for tiden, hvor The International Art Workshop er blevet skudt i gang

6. juli 2019, 08.37

Mariola Landowska fra Polen er en af de kunstnere, som for tiden er i Gludsted for at lave kunst. Foto: PR-foto

Gludsted I søndags ankom 13 kunstnerne, og i mandags blev The International Art Workshop i Gludsted, som bliver holdt for niende gang, officielt skudt i gang.

Det betyder, at der de næste uger igen er gang i den i den lille landsby Gludsted.

Her skal kunstnere fra hele verden bo og arbejde på Gludsted Friskole. Mange frivillige hjælpere har været i gang med at indrette hele skolen til artworkshoppen, og undervejs vil mange frivillige også hjælpe til med at lave mad til dem og hjælpe med alt det, der ellers er brug for.

Kunstnerne skal have et indblik i, hvor de er havnet og skal på et par udflugter først og fremmest Tour de Gludsted, hvor de kyndigt bliver ført rundt i byen og plantagen af Edvard Helms, som kender egnens mangeårige historie og kan fortælle mange anekdoter.

Fernisering

Gludsted inviterer alle til at kigge forbi og opleve kunsten.

Samtidig med at workshoppen for voksne løber af stablen er der arrangeret børneworkshop 8.-9. juli. Her skal de arbejde med gadekunst på alle tænkelige måder. Resultatet kan ses ved ferniseringen tirsdag 9. juli.

Den næste og afsluttende fernisering holdes fredag 12. juli, hvor Ikast-Brande Kommunes Fritids- og Kulturudvalgsformand Helle Mathiasen (V) vil åbne udstillingen.

De arbejdende kunstnere kan også ses arbejde i gymnastiksalen, som fungerer som deres atelier hver eftermiddag (undtagen på torsdag og fredag).

Kom også til fællesspisning på fredag og næste fredag. Førstnævnte fredag kan man smage alle mulige forskellige retter, som kunstnerne kreerer baseret på deres nationaliteter - kaldet »Mad fra den store Verden« (tilmelding påkrævet). Desuden vil der være musisk underholdning med gospel for hele familien, som leveres af bandet Breeze med sangerinden Miriam Jul Rasmussen i centrum.

Sidstnævnte fredag skal alle gæster medbringe en ret til en fælles buffet (tilmelding påkrævet) med en festlig afslutning på de to ugers bedrifter - både kunstnere og frivillige hjælperes bedrifter.

Et værk af japanske Jin Sugimura. Foto: PR-foto