112

67-årig mand fra Hernings østlige opland er stadig i kritisk tilstand efter frontalt sammenstød vest for Ikast

Fører af personbil fløjet til Skejby efter frontalt sammenstød med lastbil

Udgivet:24. februar 2022, 09.38

Læsetid:2 minutter

Den seneste melding torsdag morgen lyder, at en 67-årig mand fra Herning stadig er i kritisk tilstand efter en alvorlig ulykke på hovedvejen mellem Hammerum og Ikast onsdag eftermiddag. Foto: Holck-Photo

Thomas Vang Nielsen
Journalist| tvn@herningfolkeblad.dk

12 måneder siden

IKAST En 67-årig mand fra Hernings østlige opland ligger stadig på Skejby Sygehus, efter han i kritisk tilstand blev fløjet fra et trafikuheld ved Ikast onsdag eftermiddag.

Det oplyser politiet torsdag morgen.

- Vi har ingen nye meldinger om hans tilstand, siger sekretariatsleder Bent Smedegaard fra lokalpolitiet i Herning.

Klokken 13.28 onsdag fik politi og brandvæsen melding om, at en personbil og en lastbil havde haft et frontalt sammenstød på hovedvejen rute 195 mellem Hammerum og Ikast. Det skete på den del af ruten, der hedder Vestergade.

Foretog U-vending

Politiet oplyser, at den 67-årige var fører af personbilen, og han kørte i første omgang mod øst. Cirka 1000 meter bag ham kørte en lastbil også mod øst. Lastbilen blev ført af en 51-årig mand fra Højbjerg ved Aarhus.

Uvist hvorfor, bremsede den 67-årige op og foretog en U-vending, så han nu kørte mod vest. Kort efter trak han over i den modsatte vejbane, hvor lastbilen befandt sig, og de to køretøjer stødte frontalt sammen.

Vestergade blev straks efter politiets ankomst afspærret, og alle andre trafikanter end politi og redningskøretøjer blev ledt ud på en omkørselsrute.

Der er tale om en alvorlig ulykke. Den 67-årige mand sad fastklemt i et stykke tid, inden redningspersonale fik ham frigjort fra bilen, og han blev fløjet til Skejby Sygehus med helikopter.

Der var ikke andre i personbilen, og lastbilchaufføren er ikke kommet fysisk til skade.

Vej genåbnet klokken 22.59

Vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi, Anders Hansen, oplyste onsdag eftermiddag, at lastbilchaufføren forsøgte at undvige personbilen, men lastbilchaufføren nåede kun lige at trække i rattet med det resultat, at han endte i grøften.

På grund af opgaven med at frigøre den 67-årige fra personbilen og de efterfølgende teknisk undersøgelser, oprydning på vejbanen samt at trække lastbilen op fra grøften, var Vestergade spærret i mange timer.

- Først klokken 22.59 kunne vejen åbnes igen, fortæller Bent Smedegaard.

- Vi har ingen idé om, hvorfor han kom over i den forkerte vejbane, efter han havde foretaget sin U-vending. Det skal vi have undersøgt. Blandt andet i samarbejde med bilinspektionen, og hvis vi kan få afhørt den 67-årige, siger Bent Smedegaard.