Sjette sejr på stribe: Ikast gjorde rent bord i Europa

Ikast Håndbold slog norske Fana Håndball og afsluttede gruppespillet i European League med maksimumpoint. Nu venter kvartfinalerne

Udgivet:18. februar 2023, 19.54

Læsetid:2 minutter

Julie Scaglione blev topscorer med seks mål, da Ikast Håndbold slog norske Fana i European League. Foto: Henrik Ole Jensen (Arkiv)

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør
Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsredaktør på Herning Folkeblad siden 2011. Det er mit job at lede og fordele arbejdet på sportsredaktionen, så vi får den bedst mulige dækning af egnens sportshold og sportsfolk på alle platforme. Du må altid gerne sende mig en mail med tips og input. Du bliver ikke den eneste :-)
Se flere artikler af Jørn Just Kristensen

8 måneder siden

HÅNDBOLD Som det eneste hold gik Ikast Håndbold igennem gruppespillet i EHF European League uden et eneste pointtab.

Det blev en realitet, da Ikast-kvinderne lørdag aften vandt 29-23 over norske Fana Håndball efter 11-9 ved pausen.

Træner Kasper Christensen valgte at spille opgøret uden topscorer Ingvild Bakkerud, målvogter Jessica Ryde og EM-sølvvinder Emma Friis. Det gav en noget alternativ start-syver, og måske var det relationerne, der haltede i opgørets begyndelse. Fana førte i hvert fald 6-2 efter et kvarter.

Som reaktion sendte træneren flere profiler på banen - heriblandt anfører Stine Skogrand. Det hjalp øjeblikkeligt. Og det i begge ender af banen. Forsvaret strammede grebet, Andrea Austmo fik fat i målet, og scoringerne fulgte efter i angrebet.

Uden at vise storspil vendte Ikast stille og roligt slaget og førte 11-9 ved pausen.

Mange afbrændere på ung keeper

Føringen kunne og burde have været større, men midtjyderne brændte intet mindre end 10 afslutninger i første halvleg på Fanas unge keeperkomet, 21-årige Olivia Nygård, der for nyligt blev udtaget til det kommende Golden League-stævne for det norske landshold.

Gæsterne fulgte også nogenlunde med i det første kvarter af anden halvleg, før Ikast satte styrkeforholdet på plads i den betydningsløse kamp. Midtjyderne var sikret førstepladsen i puljen før kampen, mens Fana ikke kunne spille sig videre.

Topscorer blev Julie Scaglione med seks mål.

Dortmund eller Siófok venter

I kvartfinalen skal Ikast som vinder af gruppe B møde nummer to fra gruppe A i European League. Det bliver enten tyske Borussia Dortmund eller ungarske Siófok KC, der søndag spiller om første- og andenpladsen i et vaskeægte topopgør i gruppe A.

Ikast begynder på udebane i kvartfinalen 18.-19. marts. Ugen efter er der returopgør i IBF Arena.

Inden da vender Ikast-kvinderne fokus mod den hjemlige liga. På onsdag får Ikast besøg af Ajax København i Kvindeligaen.