Hvor har Udengaard været?

Udgivet:21. oktober 2019, 13.17

Læsetid:2 minutter

Henrik Kraglund.

Af Henrik Kraglund Medlem af Ikast-Brande Byråd, Fælleslisten

4 år siden

Debat Anders Udengaard har et blødt punkt for patetiske (fremført med eller præget af stærke følelser, Den Danske Ordbog) overskrifter - nu senest med nogle betragtninger om Midtjyllands Lufthavn, som han ikke synes bør have kommunalt tilskud. Hvor visionært.

Alle politikere, der er valgt i den sydlige del af kommunen, skulle jeg mene, er rørende enige om, at tilskuddet til lufthavnen er »penge ud af vinduet«. Men den reducerede støtte og den reducerede støtteperiode på to år mod ønsket fire år er en del af et politisk forlig, som ingen ansvarlig politiker kunne finde på at stå uden for, når vi taler om et budget på 2,5 milliarder kroner.

Og her kommer besparelsen ved at lukke Kernehuset i Blåhøj igen i perspektiv. Sparede sølle 69.000 kroner på årsbasis. Her kan kun få borgere i denne del af kommunen fatte fornuften i denne beslutning, men igen - et flertal af politikere »i nord« har villet det anderledes.

Her har jeg forståelse for, at vi kollektivt føles os ramt. Og hvor ville jeg uendeligt meget hellere have set Anders Udengaard på banen i debatten om Kernehusets fremtid og dermed Blåhøj Skoles og landsbyen Blåhøjs ditto i stedet for en holdning til Midtjyllands Lufthavn, som vi alle er rørende enige om.

Pædagogik er Udengaards erhvervsmæssige baggrund - han burde virkelig have kunnet tale med vægt i den del af de seneste måneders helt væsentlige ulykke: Blåhøj i vid forstand. Det er daginstitution, det er skole, det er hallen, det er Blåhøjs fremtid, som har været emnet. Og til sidst trådt under fode.

Men hvor har Udengaard været? Han har været ikke-eksisterende. Jeg skal undlade at gisne om hans motiver, men hans tavshed i disse mange måneder og hans fravær i enhver sammenhæng er ynkelig. Her havde Udengaard kunnet tale med faglig (og måske også personlig) vægt. Men stemmen har været tavs.