Vækst og positiv udvikling på ISI

Holdet af »medspillere« på Idrætsskolerne Ikast, ISI, blev udvidet i regnskabsåret 2019, og det gav vækst og overskud på bundlinjen

Udgivet:25. november 2020, 17.00

Læsetid:4 minutter

Flere elever på alle skoler, her fællessang på efterskolen i før-coronatid, og den nye idrætsfriskole Guldminen, har givet øget aktiviteter og resultat på Idrætsfriskolerne Ikast, ISI. Foto: Henrik Ole Jensen

Jette Aaes
Egnsredaktør| jaj@ikastavis.dk

IKAST Der er blevet varmet op i lang tid til generalforsamlingen på Idrætsskolerne Ikast, ISI. Den »kamp« har været ramt af udsættelser på grund af corona siden april, men forleden blev det sædvanlige fokus på fællesskabet i de frie skolers verden afløst af en virtuel version.

Via skærme derhjemme kunne generalforsamligen i repræsentantskabet til gengæld glæde sig over en perlerække af positive meldingerne fra alle ISIs skoleformer, som i regnskabsåret 2019 udover idrætsefterskolen, idrætshøjskolen og de korte sommerhøjskolekurser, Højskole & Golf, i årets løb blev udvidet med ISI Idrætsfriskole - i daglig tale Guldminen, etableret i samarbejde med FC Midtjylland.

Alt i alt et regnskabsår der med øget aktivitet og omsætning også gav et rekordstort overskud på 4,25 millioner kroner.

De positive budskaber blev på vegne af formand Palle Høj, der var forindret i deltagelse, fremlagt af næstformand Ole Thiel. Han indledte sammen med forsamlingen at mindes tidligere næstformand i skolernes bestyrelse, tidligere erhvervsdirektør Torben Henriksen, der i foråret afgik ved døden i forbindelse med en coronainfektion.

Flere elever, ventelister og nybyggeri

Herfra blev der sat fokus på de mange forskellige områder af ISI, som i 2019 bidrog til den samlede positive udvikling.

Blandt andet en efterskole med nu 215 elever - og fortsat lang venteliste, en højskole med stigende ansøgertal og medvind til blandt andet sin nyeste idrætslinje, trænerlinjen, ventelister og fuldtegnede korte sommer-golfkurser samt ikke mindst opstarten af Guldminen.

Idrætsfriskolen havde ved første skoleår fra august 2019 45 elever. Det tal steg i sommer til 75, mens indskrivningen for næste skoleår lyder på 100 elever.

- Skolen begyndte i Hjertet (nybygget kulturhus i Ikast-Brande Kommune, red.). Det var nye, fine og inspirerende lokaler at starte op i. Nu er Guldminen flyttet »hjem« - til midlertidige lokaler ved Sportsstar College lige overfor ISI - og tæt på FCM, og vi er meget glade for at have vores skoler samlet på Hagelskærvej, slog Ole Thiel fast, der samtidig redegjorde for, at ISI er i fuld gang med planerne om at erstatte Guldminens nuværende barakker med byggeriet af en permanent skole i området:

- FCM har også meldt ud, at klubben vil bygge et nyt FCM Hus her i området, og i paraplyorganisationen Sports Campus Ikast-Brande arbejder bestyrelsen med at søge penge hjem til udvidelse af det såkaldte bevægelsesområde for hele campusmijøet omkring Hagelskærvej, fortalte Ole Thiel, der også redegjorde for byggeriet af ISI nye sportskøkken på 400 kvadratmeter. Byggeriet gik i gang i fjor, og det nye køkken blev taget i brug sommer og kan håndtere de nu ialt 375 elever og 80 fuldtidsmedarbejdere, som dagligt skal bespises - foruden de godt 700 kursister, som årligt lægger vejen forbi ISI.

Det særlige fællesskab i Ikast

Efter næstformanden fik skolens forstander, Torben Østergaard, der i årets løb og med udviklingen af ISI også har fået titel af direktør, ordet.

På linje med bestyrelsen glædede han sig over den positive udvikling.

- Den er skabt på baggrund af øget aktivitet og udvikling af samtlige vores forretningsben. Samtidig er vi den eneste skole i Danmark, der rummer både en efter-, høj- og friskole, sagde Torben Østergaard.

- Udover kvalitetsmæssige unikke koncepter har vi dygtige medarbejdere, og så er vi så heldige at være placeret i Ikast, hvor der er et helt særligt fællesskab omkring sporten. Det er faktisk utroligt, at en lille by som vores har så enormt stort et foreningsliv, og har fostret så mange talenter i blandt andet fodbold, golf, håndbold, badminton og volleyball.

Sove med støvlerne på

Samtidig glæde over udviklingen, pegede Torben Østergaard imidlertid også på sorte skyer:

- Det er ikke nogen hemmelighed, at den nuværende regering ikke vil os frie skoler det bedste. Det er ikke bare min tolkning, for det siger blandt andre undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil helt åbent. Heldigvis mangler hun støtte fra både blå blok og støttepartierne. Men vi skal helt sikkert sove med støvlerne på, slog Torben Østergaard fast.

Han kan dog glæde sig over, at der for nuværende og på trods af corona er udsigt til mere positiv fremgang på ISI:

- Ansøgningsmæssigt fortsætter medvinden for alle tre skoler i det igangværende regnskabsår. For eksempel har højskolen venteliste på over 40 elever til forårsholdet, der begynder i januar. Det handler naturligvis blandt andet også om unge mennesker, der vælger højskole, fordi de ikke kan komme ud at rejse. For syv dag siden åbnede vi for tilmeldingerne for vores sommergolfkurser, og ud af i alt 500 pladser fordelt over sommerferieugerne har vi allerede fået 328 tilmeldinger, siger en tilfreds direktør og forstander.

For blot syv dage siden åbnede ISI for tilmeldingerne til de populære højskole- og golfsommerkurser, og allerede nu er 60 procent af pladserne fyldt op. Foto: Henrik Ole Jensen