Ny task force: Rådgivning til 350 minkavlere

26. november 2020, 16.00

Når minkene er slået ned, er det forbundet med masser af usikkerhed. Derfor har rådgivningscentret Sagro oprettet en »Task Force Mink« med Ikast-boen Palle høj i spidsen. Foto: Henrik Ole jensen

LANDBRUG Der er travlt med primæropgaven, rådgivning, i landbrugscentret Sagro lige nu. Således rådgiver Sagro omkring 350 minkavlere – primært i det midt- og vestjyske. Rådgiverne har dermed stor viden og erfaring omkring de driftsøkonomiske sider af minkavlen.

- Det er trist at se et helt erhverv lukke ned, når man tænker på, hvor stor økonomisk betydning det har, ligesom det er en branche, hvis produkter nyder stor respekt over hele verden, siger administrerende direktør Torben Jensen.

For at assistere minkavlerne gennem den afvikling, der nu desværre rammer branchen, samler Sagro sine erfarne kræfter i en ”Task Force Mink”. Omkring 20 medarbejdere med kompetencer inden for blandt andet økonomi, regnskab, jura, miljø og social-jura kommer til at bistå minkavlerne i processen med at lukke virksomhederne ned og sikre deres situation bedst muligt.

- Der er meget usikkerhed for avlerne, og vi skal nu hjælpe dem med praktiske spørgsmål omkring deres økonomi og situation i det hele taget, siger chef for regnskab, Palle Høj, der står i spidsen for Task Force Mink.

Sagro kan således hjælpe avlerne med for eksempel at lave beregninger omkring erstatninger og rådgive i, hvilke modeller, der vil være mest attraktive for den enkelte avler.