40 år med god mad og uforglemmelige stunder

I dag har Lis Birgit Johnson været ansat ved Kongevejens Børnehus i 40 år. Først som pædagog-medhjælper og senere som køkkendame

Udgivet:04. september 2021, 05.58

Læsetid:2 minutter

Lis Birgit Johnson har i dag 40-årsjubilæum ved Kongevejens Børnehus. Eftersom hun lige er fyldt 60 år og er blevet fejret, skal jubilæet ikke markeres med fest, men derimod med lidt hygge sammen med familien. Foto: Henrik Ole Jensen

Mikkel Korsgaard Christensen
Journalist| mkc@herningfolkeblad.dk

JUBILAR 19-årige Lis Birgit Johnsons krop er fyldt med spænding og en følelse af, »at det her bliver godt«, mens hun åbner døren til Kongevejens Børnehus på sin første arbejdsdag.

På kontoret viser kalenderen år 1981, og teenageren fra Hestlund er netop flyttet hjemmefra for at bo i Ikast.

Det har været svært for Lis Birgit Johnson at finde ud af, hvad fremtiden skal byde på rent jobmæssigt, om end hun altid har vidst, at mødet med børn gør noget særligt ved hende.

Denne januardag skal vise sig at blive skelsættende for resten af hendes liv.

Efter en periode som prøveansat under en konstellation med navnet Ung i Arbejde, bliver Lis Birgit Johnson fastansat som pædagogmedhjælper i september samme år.

- Jeg havde været i tvivl om, hvad det rigtige var for mig, men jeg kunne hurtigt mærke, at jeg var landet det rette sted, siger Lis Birgit Johnson, som er trådt ud af tidsmaskinen og tilbage til nutiden.

Nu sidder hun i et mødelokale på den arbejdsplads, som i dag 1. september har beriget hendes liv i 40 år.

Med indsigt fra køkkenet

Lis Birgit Johnson arbejder som pædagogmedhjælper ved Kongevejens Børnehus frem til 1994. Hendes private liv har ændret sig meget siden ansættelsen. Med en titel som hustru og mor overvejer hun, hvorvidt færre arbejdstimer vil kunne give mere luft i hverdagen.

- Da jeg fik muligheden for at komme i køkkenet, greb jeg den. Arbejdstimerne var færre, og det passede godt til mit familieliv, så jeg blev ansat i en 32-timers stilling under betegnelsen husassistent. I begyndelsen var det kun mig selv i køkkenet, men vi fandt hurtigt ud af, at vi havde brug for yderligere personale. Den dag i dag er vi derfor tre i køkkenet, og vi laver cirka mad til 140 personer, fortæller Lis Birgit Johnson, mens hun viser vej til netop køkkenet.

På gangen bliver hun flere gange standset af børn, som vil sludre eller blot hilse på.

Og det er netop øjeblikke som disse, der fortsat øger motivationen hos den kommende jubilar.

- Måltiderne er meget vigtige. De danner grundlaget for en god dag, men mit job indeholder mere end blot at stå i køkkenet, for kontakten med børnene har jeg stadig. Så er der én, som skal have hjælp til at binde sko, én som har brug for at blive trøstet - eller et barn, som blot vil fortælle noget fra sin weekend, lytter jeg altid med glæde, De øjeblikke er jo livsbekræftende, og dem vil jeg ikke undvære, siger Lis Birgit Johnson.

Elsker sit arbejde

Privat er jubilaren gift med Finn, og fritiden bliver gerne brugt i sommerhuset ved Limfjorden, med børn, børnebørn og med kreative projekter.

En tur ind og ud af tidsmaskinen giver perspektiv og anledning til refleksion, men også taknemmelighed.

- Jeg har været 40 år i det samme hus, og det er der selvfølgelig en grund til. Jeg er meget glad for mit job og især de mange øjeblikke med børnene, som hver især er helt særlige, lyder det fra 40-årsjubilaren.