
Begynder til august: Bestseller får sin egen uddannelse på Via
Fra august får Bestseller-koncernen sit eget hold på et Via-studie. I alt bliver der 14 pladser
Udgivet:18. marts 2021, 11.52
Læsetid:3 minutter
Der bliver et helt særligt Bestseller-hold på Vias uddannelse for beklædningshåndværk. Foto: Henrik Ole Jensen
2 år siden
UDDANNELSE Der er normalt lige så meget rift om pladserne på Via Designs uddannelse for beklædningshåndværk, som der er efter de færdiguddannede elever.
Derfor oprettes nu 14 nye pladser på et helt særligt Bestseller-hold på Via-uddannelsen, hvor de studerende alle får elevplads hos Bestseller.
- Vi har altid haft elever fra Vias uddannelse for beklædningshåndværk, og vi kender derfor uddannelsen godt. Derfor opstod ideen om at opskalere antallet af design- og konstruktionselever, der er direkte tilknyttet os. Fra andre fagområder har vi god erfaring med at uddanne vores egne - her har vi så mulighed for at få de dygtige elever fra Via samtidig med, at vi løfter et vigtigt uddannelsesansvar, siger Per Bomholt, der er elevansvarlig i Bestseller, i en pressemeddelelse.
Det er naturligvis også et samarbejde, skolen i Herning er glade for.
- Det er vi da rigtig stolte af. Det er en stor anerkendelse af vores faglighed, og vi glæder os til at komme i gang. Det er da også et tiltag, vi håber kan blive vedvarende, siger Jette Rosendal Sørensen, som er uddannelseschef for beklædningshåndværkeruddannelsen, til Herning Folkeblad.
Udover de 14 pladser på Bestseller-holdet findes der allerede et andet hold med 20 pladser. Det første halve år af uddannelsen foregår i Aarhus, mens de sidste to og et halvt år foregår i Herning.
Hvorfor ikke lave et hold?
Ifølge uddannelseschefen er det også for Bestseller en måde at kunne sikre sig, at virksomheden kan få nok praktikanter.
- Bestseller har generelt god erfaring med at skulle have praktikanter fra os. Derfor ville de gerne have mulighed for at have dem fra starten. Så tankegangen blev, hvorfor ikke lave et helt hold, forklarer Jette Rosendal Sørensen, Hun fortæller også, at Bestseller kan være med til have en indflydelse på noget af undervisningen på uddannelsen.
- Helt grundlæggende kommer der til at være det samme undervisningsmateriale. Men der kommer til at være nogle moduler, hvor Bestseller kan komme til at påvirke noget af undervisningen, fortæller uddannelseschefen.
Bestseller rekrutterer selv
Jette Rosendal Sørensen understreger dog samtidig også, at det ikke handler om at »lave et a- og b-hold«, hvor Bestseller får lov til at vælge hvem de gerne vil have først.
- Alle er lige godt stillet. Det kan jo godt være, at Bestseller vil have en bestemt type, mens andre søger andre profiler, fordi de er mindre virksomheder, forklarer hun.
Det er Bestseller selv, der rekrutterer eleverne på det nye hold. Kravene for optag er dog de samme på begge hold.
- Vi er på jagt efter unge mennesker, der har lyst til at lægge fundamentet for en videre karriere inden for Bestseller. Der er ikke garanti for, at de bliver ansat efter endt uddannelse, men vi kigger bestemt længere frem end bare til uddannelsens afslutning, og vi har generelt en meget høj fastholdelsesprocent. Så håbet er jo, at det ender ud med at blive nogle dygtige nye Bestseller-folk, siger Per Bomholt.
Det er første gang, Jette Rosendal Sørensen, har oplevet et samarbejde på den måde på beklædningshåndværkeruddannelsen.
Mulig inspiration til andre
Det er dog måske noget, man kan se mere af i fremtiden, vurderer uddannelseschefen.
- Måske kan andre blive inspireret af det. Det kan da også være, at det er noget, vi skal markedsføre for andre, siger Jette Rosendal Sørensen.
Generelt oplever hun samtidig også, at branchen specielt de senere år har taget meget ansvar for at få uddannet nogle unge mennesker.
- Vi har generelt et tæt samarbejde og hører hele tiden, hvad det er, man efterspørger i branchen og så kan vi ændre i forhold til det, siger hun.