Vold og trusler mod en betjent: Iraner udvist for fjerde gang

40-årig mand blev i første omgang løsladt til anbringelse på Udrejsecenter Kærshovedgård, men der venter tre måneders fængsel for vold og trusler mod en politimand

10. marts 2021, 11.50

Udrejsecenter Kærshovedgård. Foto: Tom Laursen

IKAST En 40-årig mand af iransk herkomst er ved en domsmandsret i Herning blevet idømt tre måneders fængsel samt udvisning af Danmark.

Der er tale om en fællesstraf, idet en reststraf på 48 dage fra tidligere domme er medtaget.

Udvisningen er i øvrigt den fjerde af slagsen, og når den effektueres, bliver der tale om et indrejseforbud til Danmark på seks år.

40-årige er tidligere dømt flere gange på grund af problemer med at tøjle temperamentet. Hænderne sidder ret løst, og det har under opholdet i Danmark givet han en del problemer.

Den 40-årige modtog dommen, der samtidig betød, at han blev løsladt til senere afsoning. Han kan dermed vende tilbage til Udrejsecenter Kærshovedgård med henblik på senere afsoning.

Han har siden årsskiftet siddet varetægtsfængslet.

»I’ll kill you«

Den 40-årige var tiltalt for tre forhold, men blev i realiteten kun fundet skyldig i et af dem.

Det var en episode, der indtraf på den næstsidste dag af af 2020 kort før klokken 02 på Kærshovedgård.

- Jeg blev overfaldet af tre mænd fra Algeriet, og en af dem stjal min mobiltelefon, forklarede tiltalte i retten.

Han havde inden det påståede røveri fået både øl og vodka inden for vesten, da han på Kærshovedgård mødte de tre nordafrikanske mænd.

- Jeg blev pludselig slået, og der var en, der holdt mig, mens en tredje stjal min telefon, forklarede tiltalte.

Røveriet førte til en masse klammeri og råberi, hvilket vækkede en stor del af beboerne på Kærshovedgård, der strømmede til for at se, hvad der var los.

Også politiet på stedet kom til.

- Vi så en meget stor flok, og vi kunne se, at tiltalte var midt i det hele og meget ophidset, så vi trak ham til side. Han skubbede mig på et tidspunkt og sagde så: »I’ll kill you«, forklarede en politimand i retten.

Hans forklaring blev understøttet af en kollega, der også var indkaldt som vidne.

- Jeg truede ikke, men ville bare have dem til at forstå, at de skulle sætte efter de mænd, der havde stjålet min telefon, lød det fra tiltalte.

Domsmandsretten med Camilla Dalgard som retsformand valgte at tro på politiets forklaring og dømte den 40-årige for at have skubbet en betjent samt truet ham på livet.

Elendig jonglør

Den 40-årige var tillige tiltalt for overtrædelse af udlændingeloven ved 22. juni at have opført sig voldsomt og truende ved hovedindgangen til Udrejsecenter Kærshovedgård.

Her smadrede han ifølge anklageskriftet to ølflasker og virkede på den måde truende.

- Jeg øvede mig bare i at jonglere. Det gik ikke så godt, erkendte han i retten.

Domsmandsretten frifandt ham, da man ikke mente at kunne bevise, at der var personer i nærheden, der kunne føle sig truet.

To ølflasker gik til ved tiltaltes korte karriere som jonglør.

Mor blev kaldt grimme ting

Endelig var den 40-årige iraner tiltalt for 17. december at have slået en anden beboer på Kærshovedgård.

- Han var fuld og råbte op. Jeg stak hovedet ud og bad ham være stille. Han kaldte min mor nogle grimme ting. Jeg kom ud, og så slog han mig i ansigtet med knyttet hånd, forklarede den beboer, der havde meldt overfaldet til politiet.

Modsat fastholdt tiltalte, at det var ham, der var blevet slået.

Den anden beboer fik et blåt øje og havde ømhed i kæben, mens politiet kunne konstatere, at tiltalte havde sår på sin hånd. Det bortforklarede han dog med, at han tidligere havde været ude for et cykelstyrt.

Domsmandsretten fandt, at der var tale om håndgemæng, og gjorde dermed tiltalte straffri for forholdet.

Den nu 40-årige iraner kom til Danmark i efteråret 2017, og han er siden da dømt tre gange tidligere for vold. Ud over fængselsstraffe er han også hver gang blevet bestemt udvist.

Iraneren har en ekskone og et barn, der er bosat i England, mens moren bor i København.