Lokale klubber styrker pigefodbolden sammen

Vildbjerg SF og Ikast FC indgår formelt samarbejde om klubbernes U14- og U15-hold for at skabe attraktivt pigemiljø

24. juni 2020, 13.00

Vildbjerg SF og Ikast FC skal samarbejde om pigefodbolden. Nikoline Dalsgaard (t.h.) og Sofie-Amalie Fonnesbech Pedersen fremviser den nye trøje. Foto: Flemming Hansen

FODBOLD To af de førende pigeklubber i det midt- og vestjyske fodboldområde tager efter sommerferien hul på et officielt samarbejde.

Således har Vildbjerg SF og Ikast FC givet håndslag på en fælles ambition om at styrke den lokale pigefodbold - et projekt, der formelt indledes fra sæsonen 2020/21, hvor parterne involverer pigeligaholdene inden for U14- og U15-årgangene.

- Vi har over længere tid gået med tanken om at give pigefodbolden i Midtjylland et yderligere løft. Vi ser spændende udviklingsmuligheder i det her projekt, som på sigt forhåbentlig ikke kun vil gavne spillerne i vores to klubber, siger Ketty Lauritsen, kvindeformand i Vildbjerg SF.

Med det nye samarbejde forener de to klubber kræfterne om at skabe et endnu mere attraktiv miljø for pigespillere inden for såvel elite som bredde.

- Vi har et fælles ønske om, at fastholde pigerne i klubberne, men også at fastholde deres interesse for fodbold. Men det skal ske under de rigtige præmisser, siger Arne Birk Johansen, ungdomsformand i Ikast FC.

- Vi vil sørge for, at de piger, som vil lidt mere med fodbolden, får de udfordringer, de har brug for. Men der skal også være plads og hold til de piger, som bare vil spille fodbold for sjov, forklarer ungdomsformanden.

Deler faciliteter og trænere

Omkring 50 pigespillere på tværs af klubberne i Vildbjerg SF og Ikast FC forventes at blive involveret i samarbejdet. I forvejen samarbejder klubberne omkring faciliteter og lån af trænings- og kampbaner. Planen er, at der med U14- og U15-holdene skal trænes og spilles kampe i både Vildbjerg og Ikast.

- Samtidig samler vi et stærkt team af trænere og ledere fra begge klubber, fortæller Ketty Lauritsen og oplyser, at man desuden påtænker at kreere et samlet hold for klubbernes breddespillere.

Mere bredde til eliten

På vegne af Vildbjerg SF håber Ketty Lauritsen, at klubbens eliteafdeling på pige- og kvindesiden kan høste frugterne på den lange bane.

- Vi ser gerne at der kommer mere bredde omkring truppen hos vores elitehold. Lige nu er vi lidt for afhængige af, at der støder nogle stærke pigespillere til fodboldlinjen hos ISI (Idrætsskolerne, red.). Det kunne jo være fantastisk, hvis vi og Ikast får flere spillere til klubberne - samtidig med, at vi selv udvikler flere af vores egne talenter fra lokalområdet, siger kvindeformanden fra Vildbjerg SF.

I første omgang bliver der ikke tale om et nyt, fælles klubnavn, der skal binde VSF og IFC sammen. Pigeholdene i U14- og 15-regi får dog matchende kamptrøjer. Hovedfarven i den nye trøje er mørkeblå, mens begge klubbers logoer og rygnumre holdes i rødt.

- Jeg ser det her som det første skridt i en totrinsraket, hvor vi skal finde ud af, hvordan - og om - vi kan arbejde tæt sammen. Det tror jeg helt sikkert, vi kan, siger Arne Birk Johansen.