Solskin og hjulspin i Skelhøje

En afdeling af Per P Cup er afviklet i Ikast MTB og Naturpark - Skelhøje Skov ved Ikast

11. december 2017, 07.22

Bakkerne vidende om intensiv arbejde for sporbyggerlauget Foto: privat

MOUNTIANBIKE 70 tilmeldte MTB ryttere, kunne glæde sig over et flot vejr, som gav de optimale forhold til at afviklingen af Per P Cuppen.

Martine Apelon Holmgaard stod klar da første hold ryttere blev sendt afsted, fulgt af resten af feltet som var inddelt i grupperne Sport, Motion og Damer.

Dagens Per P. Cup var fjerde afdeling i 2017, et MTB løb som blev startet op med opbakning af Per P. Cykler i Snejbjerg.

At forholdene var optimale fremgår tydelig i en udtalelse som en af deltagerne fremsatte lige efter afslutningen på løbet.

- Det klart bedste spor der har været indtil nu i Cuppen, og sandbakken blev bedre og bedre for hver omgang, I kan godt klappe jer selv på skulderen, og sige kæft hvor er vi gode, sagde John Vejland Nielsen

Under løbet fremkom der fra mange af deltagerne nogle udtryk som nok ikke lige egner sig til at blive trykt her.

Den omtalte sandbanke og stejle opkørsler på ruten trak tænder ud både hos kvinder og mænd, og det kom verbalt til udtryk.

Men det vidner også om det flotte stykke arbejde en stor gruppe frivillige i Sporbygger-Lauget har lagt i anlægningen af MTB sporet i Ikast MTB og Naturpark, som til daglig benyttes af et stort antal både MTB ryttere og motionister.

Ikast MTB og Naturpark, blev officielt åbnet 10. juni 2017 ved lokalpolitiker Ib Lauritsen. Ikast Brande Kommune som løbende har støttet det store frivillige arbejde med materialer til bygningen af sporet, hvor lokale håndværkere har stillet værktøj og maskiner til rådighed.

En stor del af det frivillige arbejde er udsprunget af Ikast Atletik og Motion, der sammen med Motion Ladies stod for forplejningen til de mange sultne ryttere efter løbet. Der var dejlig varm suppe på en pragtfuld solbeskinnet novemberdag.

Der gik over stok og sten Foto: Privat
Der blev sagt ord som ikke kan trykkes undervejs gennem mountainbike banen Foto: privat
Mountain bike banen i Skelhøje lagde jord til fjerde afdeling Foto: privat
Det var mange cykelentusiaster til start Foto: Privat
Som afslutning var der sørget for varm suppe til alle deltagere Foto: Privat