Miljø for både mennesker og dyr

Den lokale grov-varebutik er fyldt med overraskelser til både to- og firebenede

29. november 2020, 09.05

Ninna Lauridsen med hunden Timmy, der ofte er med på job hos Miljføder i Ikast. Foto: Laila Kempel

IKAST Han har fire ben, tyk pels, brune øjne og en logrende hale. Hunden Timmy er en del af velkomstkomiteen hos den lokale grovvarebutik, Miljøfoder på Rømersvej i Ikast.

Han hilser glad, hvis man gør det mindste tegn til, at man gerne vil hilse på ham, og han er en del af den gode og rare stemning i butikken.

Hos Miljøfoder er der nemlig plads til både mennesker og dyr.

På hylderne bugner det med gode fødevarer til menneskets bedste venner, som kan være alt fra de mere almindelige hunde og katte til både heste og kaniner.

Og så ved de, hvad det handler om. Hovedparten af de syv ansatte er nemlig alle dyreejere med uddannelser som jordbrugsteknologer og landmænd, der således ved, hvad der er godt at finde på hylderne, hvis dyrene har udfordringer.

- Vi har over 10.000 varenumre på hylderne,og har til sammen en hel fantastisk viden, som vi hellere end gerne deler med vores kunder, siger Ninna Lauridsen, medindehaver af butikken i Ikast.

Landmænd

Hun og hendes mand er begge uddannede landmænd men med hver sit special med dyre- og plantebrug og derfor i sig selv en ganske vigtig vidensbank

Grovvarebutikken har nemlig også masser af ting til hus og have, og giver gerne rådgivning omkring både gødning og såning.

Corona-travlt

- Vi oplevede i alt fald at få rigtig travlt, da alt andet lukkede ned. Folk fik fri og fik god til at få haven gjort klar til sommeren, siger Freja Andersen, der sammen med kollegaen Josefine Hoffmann begge blev ansat i virksomheden i en tid, hvor alt lukkede ned og mange faktisk mistede deres job.

- For os var det den omvendte verden, siger Josefine Hoffmann, der er webmaster og i den grad gik fra asken til ilden. Butikkens webshob var netop blevet lanceret, da covid-19 gjorde sin entre i Danmark.

- Det hele eksploderede nærmest. Folk havde tid til at gå i haven og få styr på de mange projekter, de havde gået og fået hen over vinteren. Det kunne vi godt mærke, siger hun.

Hos Miljøfoder er man heller ikke i tvivl om, at mange familier brugte nedlukningen til at anskaffe sig kæledyr. Mange har i alt fald søgt råd og vejledning i butikken, hvor der er mange produkter at vælge imellem. Miljøfoder har blandt andet sin egen hestefoder, som de har udviklet i samarbejde med Vestjysk Andel, der sørger for den praktiske del med at lave foderblandingerne.

Julerier

Julen er også for alvor flyttet ind med flotte juledekorationer både ude og inde. Der er både juletræer, gravpynt og fine dekorationer at vælge imellem, hvis man da ikke lige et kommet for at vælge den nye kurv til hunden eller nisseudstyret til hesten.

Det er mange muligheder i den lokale butik, hvor der nok at vælge imellem for både menneske og dyr.

Julen er for alvor rykket ind hos grovvarebutikken på Rømersvej i Ikast. Foto: Laila Kempel
Freja Andersen og Josefine Hoffmann blev begge ansat umiddelbart efter, at corona-pandemien satte ind og har haft travlt siden. Foto: Laila Kempel
Attrap-hesten Pedro står klar i bedste juleskrud hos Miljøfoder i Ikast. Her sammen med jordbrugsteknologen og hestepigen, Freja Andersen. Foto: Laila Kempel