På semifinalekurs: Stærk HIH-sejr i Rumænien

Herning-Ikast vandt 29-26 over Bistrita-Nasaud og sikrede fint udgangspunkt før returkampen

1. marts 2020, 17.54

Sarah Iversen og Herning-Ikast fik et glimrende udgangspunkt forud for næste weekends EHF Cup-returkamp i Ikast. Foto: Flemming Hansen

HÅNDBOLD Herning-Ikast Håndbold har kurs mod endnu en semifinale i den europæiske EHF Cup.

Søndag aften vandt HIH-kvinderne en stærk udesejr i den første af to kvartfinaler mod rumænske Gloria Bistrita-Nasaud. I Rumænien lykkedes det de danske pokalmestre at vinde med 29-26 - efter at have været nede med 10-13 ved pausen i den intime Polivalenta Bistrita.

Efter en blandet første halvleg, hvor HIH’erne havde problemer med at få spillet til at fungere, blev særligt de offensive faser med mange tekniske fejl afløst af en langt mere koncentreret indsats efter pausen.

Cheftræner Mathias Madsen satte sin norske bomberback i venstresiden, Jeanett Kristiansen, ind - og nordmandens fysiske power var med til at øge trykket i gæsternes angrebsspil. Det nød også venstrefløjen Emma Friis godt af. Den lille og lynhurtige herningenser brillerede med syv mål i det rumænske, hvor også Herning-Ikast-forsvaret - med keeper Jessica Ryde i en skarp birolle - kom ud til anden halvleg med langt mere aggressivitet og tiltrængt kynisme. Det gav også bonus og flere nemme træffere på kontrafronten.

Playmaker Helene Fauske var ligeledes en blandt flere HIH’ere, der løftede sit personlige niveau. Den norske spilstyrer bragte udeholdet foran med 17-16, da der manglede 20 minutter, og nordmanden scorede også til 18-17, inden Emma Friis og stregen Sarah Iversen udbyggede det midtjyske forspring til 20-17.

Undervejs måtte Herning-Ikast acceptere flere tvivlsomme kendelser og udvisninger fra kampens græske dommere, Michalis Tzaferopoulos og Andreas Bethmann, men HIH’erne fastholdt fokus og undlod eventuelle frustrationer at vokse i slutfasen.

Det lignede til sidst en sikker gevinst, da Emma Friis nettede til 26-23, og selvom Gloria Bistrita-Nasaud reducerede og senere udlignede til 26-26, var der ingen slinger i valsen for Herning-Ikast, som slog sejren fast med tre mål på stribe - via to fra Helene Fauske og én enkelt pind mere fra Emma Friis.

Sejren i Rumænien betyder, at HIH-holdet har et glimrende udgangspunkt forud for næste søndags returkvartfinale i IBF Arena i Ikast