Pernille Harder nomineret til tre priser: En kæmpe ære

Fodboldstjernen fra Tulstrup er blandt hovedpersonerne ved aftenens sportsgalla i Boxen

Udgivet:05. januar 2019, 21.37

Læsetid:1 minut

Den danske landsholdsanfører i fodbold, Pernille Harder, der er fra Tulstrup, på den røde løber forud for lørdagens sportsgalla i Boxen. Her er midtjyden nomineret til tre priser. Foto: Tom Laursen

Ole Bitsch
Journalist| obi@herningfolkeblad.dk

SPORT I 2018 vandt hun både mesterskabet, pokaltitlen og blev kåret til topscorer hos sin tyske klub Wolfsburg. Og i august blev hun kåret til Europas bedste kvindelige fodboldspiller.

I aften kan Pernille Harder føje yderligere titler til sit imponerende sports-cv. Den 26-årige landsholdsanfører, der er fra Tulstrup ved Ikast, er således nomineret til hele tre priser ved aftenens storstilede sportsgalla, »Sport 2018«, der traditionen tro har Jyske Bank Boxen i Herning som base.

Stolt på fodboldens vegne

Harder, som i december sidste år blev kåret til verdens næstbedste kvindelige fodboldspiller i kampen om den såkaldte Ballon d'Or-pris, kan lørdag aften vinde både BT Guld, titlen som Spillerforeningens årets kvindelige fodboldspiller samt Jyllands-Posten og DIF's pris som årets sportsnavn.

- Det er en kæmpe ære og et kæmpe skulderklap at være nomineret til tre så fine priser, siger Pernille Harder, da hun møder Herning Folkeblad på den røde løber forud for sportsshowet i Boxen.

- Jeg er stolt over, at jeg er kommet så langt - og at kvindefodbolden er kommet så langt. Og at kvindefodbolden generelt er blevet så respekteret og vellidt i Danmark, siger landsholdsangriberen, der står noteret for 105 A-landskampe og 53 mål for Danmark.

Hun erklærer sig tilfreds med 2018, der dog bød på en tabt Champions League-finale med Wolfsburg.

- Det var et godt år for mig, holdmæssigt som personligt. Den tabte Champions League-finale gjorde naturligvis ondt, og så var det også en stor skuffelse, at landsholdet missede kvalifikationen til VM, siger Pernille Harder.

Læs også på herningfolkeblad.dk
<span>Fotos:</span> Kronprins, ministre, sportsstjerner og kendisser i Boxen til sportsgalla <span>Fotos:</span> Kronprins, ministre, sportsstjerner og kendisser i Boxen til sportsgalla
Læs også på herningfolkeblad.dk:
Fotos: Kronprins, ministre, sportsstjerner og kendisser i Boxen til sportsgalla