Borgmester sætter fokus på utryghed ved Kærshovedgård

Borgmester Ib Lauritsen har talt med politiet om øget utryghed. S-leder Frank Heidemann Sørensen foreslår, at Kærshovedgård lukkes

Udgivet:10. januar 2018, 07.32

Læsetid:3 minutter

Borgmesteren holdt mandag møde med det lokale politi. Foto: Henrik ole Jensen

Aske Cornelis Visser Ottosen
| aso@herningfolkeblad.dk
Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

5 år siden

KÆRSHOVEDGÅRD Borgmester Ib Lauritsen (V) brugte det meste af mandag formiddag på at holde møde med det lokale politi vedrørende den øgede utryghed blandt naboerne til Udrejsecenter Kærshovedgård.

På baggrund af episoderne med de to biler, der er blevet forsøgt standset i umiddelbar nærhed af centret, har den nytiltrådte borgmester haft brug for en orientering.

- Jeg har ønsket at få at vide, hvad der reelt foregår, og ikke mindst, hvad der gøres for at imødekomme utrygheden. Jeg må efter mit møde konkludere, at politiet gør alt, hvad de kan for at få styr på de ubehagelige episoder, siger Ib Lauritsen.

Han er også blevet informeret om, at kritikken om den manglende information fra den lokale ordensmagt, også er noget der arbejdes på.

Ved første lejlighed

- Jeg vil i alt fald ved først givende lejlighed have en snak med udlændige- og integrationsminister Inger Støjberg. Hvis vi vil opnå noget, så er vi nødt til at være realistiske. Og jeg skal være helt ærligt og erkende, at det ikke er rart at være nabo til et sådan center. De har en anden virkelighed, som ingen ønsker sig, og bekæmper selvfølgelig den situation. Men vi har også et ansvar for, hvad der sker uden for hegnet. Det er i alles interesse, også politiets, der afsætter ekstra ressourcer for at imødekomme det. Det skaber utryghed, når der er mennesker, der ikke opfører sig ordentligt, siger Ikast-Brandes borgmester.

Han tror ikke på, at Udrejsecentret vil blive lukket ned, men han har nogle helt konkrete tanker og ideer, som han ønsker at drøfte med Inger Støjbjerg.

- Og i første omgang vil jeg drøfte det med hende, inden jeg begynder at fortælle hvad det er, siger Ib Lauritsen, der erkender, at det er nødvendigt at overveje flere ting.

På spørgsmålet om, hvorvidt det handler om udgangsforbud fra centret, siger han, at det næppe kan blive realistisk, da ingen af beboerne på Kærshovedgård jo er frihedsberøvede.

Luk Kærshovedgård

Ifølge byrådskollegaen Frank Heidemann Sørensen (S) kan angrebene skyldes udrejsecenterets placering i landet.

- Det bekræftiger mig bare i det, jeg altid har sagt. Det er fuldstændig vanvittigt at placere sådan et sted lige præcis, hvor der ikke er noget at tage sig til. Når folk keder sig, så går det jo galt, siger han.

Stod det til Socialdemokraten, så skulle Udrejsecenter Kærshovedgård aldrig have været oprettet og beboerne burde være blevet i Sandholmlejren.

- Nu kom der jo ikke alle de flygtninge, man regnede med. Så der må jo være plads på Sandholm, hvor de hører til, og hvor der er rigtig mange politibetjente. For det er jo sådan, at Nordsjællands Politi er overbemandet i forhold til det, vi har i Midt- og Vestjylland, og så kunne man jo spekulere på, hvorfor de har flere betjente der og hvorfor de folk, der ikke har fået asyl absolut skulle flyttes herover, siger han.

Hvis det ikke kan lade sig gøre at lukke udrejsecentret, peger han i stedet på, at man kan øge politiressourcerne i området.

- Det jo ikke godt nok bare at sige, at Midt- og Vestjyllands politi må klare det med de ressourcer, de har. Der må tilføres nogle ressourcer. Det kunne man jo tage derfra, hvor de kommer (Sandholm, red), de her mennesker, lyder det slutteligt fra Frank Heidemann Sørensen.

Frank Heidemann Sørensen foreslår, at man lukker Kærshovedgård. Han mener, at Udrejsecentret er helt fejlplaceret.