To donationer fra Trygfonden: Friplejehjem og borgerforening får samlet en kvart million

Ikast-Brande Kommune fik en kvart million ud af 18,5 millioner uddelte kroner i regionen

Udgivet:15. januar 2021, 14.30

Læsetid:1 minut

Friplejehjemmet Grønneparken i Ikast modtog den største lokale donation fra Trygfonden. Foto: Henrik Ole Jensen

Flemming Thulstrup
Journalist| flt@ikastavis.dk

IKAST Trygfonden har netop fordelt godt 18,5 millioner kroner til projekter og foreninger i Region Midtjylland.

I den forbindelse er det dog kun blevet til meget små donationer til Ikast-Brande.

Den klart største lokale donation er gået til friplejehjemmet Grønneparken i Ikast, der modtager 231.151 kroner til projektet »Musik i haven«.

Det blev også til 14.987 kroner til Faurholt Borgerforening. Disse penge er øremærket kurser i førstehjælp og udstyr.

De største donationer i regionen gik til Foreningen Selvhjælp i Silkeborg, hvor »Nye rum for fællesskaber« blev tildelt 2,4 millioner kroner, mens Café Kolind i Kolind fik 2,2 millioner kroner til »Musikkens fællesskaber«. Der var desuden 2 millioner kroner til Danmarks Jægerforbund i Rønde til projektet »Naturlig Ressource«, og et tilsvarende beløb til innovation og medborgerskab i Aarhus til projektet »Klimacafé og beskæftigelse«.

Det skal være usagt, om baggrunden for den meget lille andel af Tryg-millionerne til Ikast-Brande kan være, at kommunen ikke er repræsenteret i Trygfondens regionale råd, eller om institutioner og foreninger i Ikast-Brande er for tilbageholdende og beskedne, når det handler om at søge om penge fra Trygfonden. Et er i hvert fald sikkert: Ikast-Brande Kommune er ikke repræsenteret i rådet, hvor de nærmeste repræsentanter er Hans Kurt Larsen og Kurt H. Jørgensen, der begge har adresse i Herning.