Håndbold-nytåret skudt godt i gang: HIH vandt knebent i Randers

Herning-Ikast Håndbold tog hul på et hektisk 2021 med en sejr på 25-24 på udebane over Randers HK

3. januar 2021, 18.41

Ingvild Bakkerud (t.h.) var stærkt spillende for HIH i Randers. Foto: Henrik Ole Jensen (arkiv)

HÅNDBOLD 2021 blev indledt med en sejr til Herning-Ikast Håndbold, der søndag vandt knebent med 25-24 på udebane over Randers HK.

Det sikrede to vigtige point til ligatabellen i den første af en stribe kampe, der kommer som perler på en snor for HIH i den kommende tid.

Den indledende fase af opgøret var dog problemfyldt for HIH’erne, der tydeligt kæmpede med at finde tilbage til relationerne. Den kombinerede EM- og julepause havde også været hård ved skarpheden, for gæsterne formåede hurtigt at spille Randers-keeper Mathilde Juncker varm. Det var især fløjene Emma Friis og Cecilie Brandt, der var syndere, alt imens hjemmeholdet sagtens fandt veje igennem HIH’s forsvar i den anden ende.

Som halvlegen skred frem, kom der dog efterhånden styr på både opdækning og afslutninger hos HIH, og som så ofte før var det Stine Skogrand, der gik forrest. Den nyslåede norske europamester var blandt hovedårsagerne til, at Herning-Ikast fik vendt 2-5 og 9-11 på måltavlen til en smal pauseføring på 14-13.

Stærke Bakkerud

Skogrand på højrebacken blev dog, set over samtlige 60 minutter, overstrålet af landsmanden Ingvild Bakkerud. Venstrebacken var under hele EM-slutrunden reserve uden at komme ind i den norske trup, og hun så ud til at have savnet at spille kampe. Især i anden halvleg strålede hun i begge ender af banen med saft og kraft i både afslutninger og tacklinger.

Alligevel kunne HIH ikke ryste randrusianerne af, og kampen var tæt helt til det sidste. Halvandet minut før tid brød Helene Fauske, der ellers havde haft en svær kamp, igennem hjemmeholdets forsvar og scorede til HIH-føring på 24-23.

Det mål blev afgørende, for i kampens sidste, hektiske sekunder holdt HIH Randers fra fadet, og så kunne Stine Skogrand lobbe bolden ind til 25-23 10 sekunder før tid, mens Randers havde satset alt med et højt pres. I sidste sekund reducerede hjemmeholdets bedste i kampen, backen Julie Pontoppidan, til resultatet 24-25, men det var kosmetik.

Ingvild Bakkerud og Stine Skogrand scorede syv mål hver for Herning-Ikast Håndbold, der med sejren kom godt i gang med det nye år og det ultratætte kampprogram, der venter forude. Næste kamp er onsdag aften hjemme mod Silkeborg-Voel.