Skal vi syge bare gemmes væk?

Udgivet:26. august 2018, 07.53

Læsetid:2 minutter

Den Blå Cafe - arkivfoto fra markeringen af en fødselsdag i cafeen.

Af John Madsen Bruger af »Værestedet Den Blå Cafe«, Ikast

LÆSERBREV Kære Ikast Brande Kommune.

Nu er vi igen i psykiatrien blevet pålagt at spare flere milioner over få år. Det skal så denne gang gå ud over værestedet » Værestedet Den Blå Cafe« i Ikast.

Hvad vil det så betyde? Jo det vil betyde mindre åbningstid med bemanding, det vil betyde busturene hver onsdag ikke vil kunnet blive gennemført.

Det vil betyde, at de forskellige aktiviteter vil blive nedsat eller helt sløjftet, hvilket vil gå ud over livskvaliteten for os borgere, der benytter »den blå«

Det betyder, at os, der har svært ved at få en hverdag til at gå og har brug for et sted om morgenen, ikke har noget sted, og vores livskvalitet vil falde drastisk.

Men det betyder også, at mange vil blive tabt på gulvet, ikke vil komme ud af deres hjem. Det vil betyde flere indlæggelser og måske i sidste ende betyde alkoholisme, hashrygning og det, der er værre. Måske i sidste ende selvmord.

Med det in mente sparer man faktisk intet ved, at den blå cafe skal spare så mange penge. Tværtimod. Man flytter bare problemet til lægen og sygehusene.

Er det det, man som politiker i Ikast-Brande Kommune ønsker?

Ønsker man - undskyld udtrykket - at skide på de socialt udfordrede og handicappede? Og er det bare fordi, I ved, at vi ikke er så gode til at kæfte op?

Er det, fordi I ved, at mange psykisk syge ikke har overskud til at protestere, at I trækker sådan noget ned over os?

Jeg har selv brugt den blå cafe i over fem år. Uden den havde jeg simpelthen ikke kunnet eksistere, min hverdag havde set en del sortere ud. Jeg var på psyckofarmaka indtil for fire år siden, og pga det kom jeg op på at veje 170 kg. Nu har jeg fået livskvalitet, jeg har fået lysten til livet, jeg har fået selvtillid til at tabe mig. Fået støtte til projektet, har nu tabt mig over 50 kg, været på kurset »Krop og psyke i balance«, på den blå cafe. Gået til billard, badminton og mange andre ting med »Den blå cafe«. Alt sammen noget der har været med til at redde mit liv og andres også - takket være » Den blå café«.

Det vil man nu til at spare i stykker.

Jeg håber I politikere og borgere i Ikast, læser dette og prøver at tænke jer godt om og og prioritere anderledes.

For andre steder er I da udfarende nok. Som for eksempel Danmarks bedste erhvervskommune, det må da alt andet lige give et fint overskud - ellers er der da et eller andet galt.

Men vi syge skal måske bare gemmes væk?