Gulvfirma vil være grønne

Miljøvenlighed og klimabevidsthed er en stigende faktor for danske forbrugere, når der skal vælges nyt gulv. Hos FlotteGulve.dk i Ikast har de skabt et omfattende bæredygtigt sortiment

Udgivet:18. december 2021, 10.48

Læsetid:2 minutter

Indehaveren af FlotteGulve.dk i Ikast, Tommy Oversø slår et slag for bæredygtigheden. Foto: Privatfoto

1 år siden

BÆREDYGTIGHED Begrebet bæredygtighed fylder i medierne, hos politikerne, i de fleste brancher og i tankerne hos forbrugerne. Og fokus på bæredygtighed er også rykket helt ind i stuerne. I en undersøgelse fra gulvproducenten Timberman svarede over 71 procent, at bæredygtighed var en faktor, når de skulle vælge nyt gulv, selvom kun tre procent svarede, at det var den vigtigste faktor.

Miljøvenlighed er noget FlotteGulve.dk i Ikast har arbejdet med i flere år, og de har en klar forventning om, at det kommer til at spille en endnu større rolle i fremtiden, hedder det i en pressemeddelelse.

- Vi har et mål om at være førende inden for bæredygtighed. Så snart vores kunder efterspørger det, skal vi allerede have det i sortimentet. Derfor er bæredygtighed også noget, vi har haft fokus på i mange år, og som vi nu arbejder endnu mere med. Lige nu mærker vi ikke at bæredygtighed er det, der vægter allerhøjest, men står valget mellem to-tre produkter i samme prisleje, hvor den ene er miljøvenlig, så er det helt klart den, vores kunder vælger, fortæller indehaver af FlotteGulve.dk, Tommy Oversø.

- Vi har bevidst valgt at samarbejde med de producenter, som tænker på miljø og bæredygtighed. Vi har alle sammen et ansvar for miljøet, og hos os er det i hele processen. Vi importerer ikke længere langvejs fra, og vi sørger for at få produkterne fragtet så miljøvenligt som muligt, for eksempel på godstog. Så det er ikke bare i produkterne, men også i logistikken og plejeprodukterne efterfølgende, at man kan gøre en forskel. Og hvis alle gør lidt, så kommer vi jo langt, lyder det fra Tommy Oversø.

Blandt de bæredygtige produkter finder man blandt andet filttæpper fra Egetæpper lavet af genbrugte plastflasker og fiskenet, økologiske og kemikaliefri underlag, svanemærkede vinylgulve og CO2-neutrale korkgulve, ligesom alle trægulve naturligvis er FSC og PEFC certificerede. Men selvom sortimentet af bæredygtige produkter spænder bredt, er de hos FlotteGulve.dk altid på udkig efter, hvad fremtiden bringer.