Ikast-restaurant lander gigantisk helleflynder på 159 kilo: Der er jo mad nok til 1500 serveringer!

Fra og med torsdag er der helleflynder på menuen hos restaurant Noli i Ikast. Masser af helleflynder

Udgivet:04. december 2022, 17.00

Læsetid:1 minut

Morten »Kok« Thomsen fra Noli har travlt med at partere helleflynderen på 159 kilo. En fladfisk på den størrelse kan levere kød nok til 1500 serveringer. Foto: Henrik Ole Jensen

Af Thomas Færch Kvist
presse@ikastavis.dk

4 måneder siden

IKAST Det lyder som en lystfiskerhistorie. Men den er god nok.

En kæmpe helleflynder på 159 kilo har fundet vej til restaurant Noli i Ikast. Og i går var indehaver Morten »Kok« Thomsen og mandskab i fuld gang med at partere den gigantiske fisk, der er et sjældent syn på vores breddegrader.

- Det er meget sjældent, ja, lød det fra Morten »Kok« til Herning Folkeblad.

Han tilføjede videre:

- Her den anden dag fik vi en på 35 kilo, og allerede der var vi tæt på at ringe efter jer. Men 159 kilo er helt vildt. Det er en vanvittigt flot fisk, der er fanget et sted ude i Vesterhavet. De kan dog blive meget større. Jeg har engang set en på 300 kilo på en auktion i Norge, men så store bliver de vist ikke i dansk farvand, lød skudsmålet om fladfisken, hvis kampvægt ville have været endnu højere, hvis hovedet stadig sad på.

1500 serveringer

- Det er gået tabt i kampens hede, lød det fra kokken.

Han glæder sig nu til at servere fisken for restaurantens gæster.

- Sådan en krabat koster på den gode side af 13.000 kroner. Men der er også meget mad på den. Hvis man cirka regner med 100 gram per portion, er der jo kød nok til cirka 1500 serveringer! Og man kan lave den på alle mulige forskellige måder fra sushi til grillet med olie, citron og timian ude fra haven. Det er vanvittigt lækkert, fortalte Morten »Kok« Thomsen, der regnede med at skulle bruge tre timer på at partere kæmpefisken, inden den ryger på menukortet fra på torsdag.

I køkkenet på Noli bruger man cirka tre timer på at partere den gigantiske fangst.
Morten Kok fra restaurant Noli har fået en helleflynder ind på 159 kilo.