Friluftsspil: Folk og røvere i Kardemommeby

Udgivet:26. maj 2023, 12.00

Læsetid:1 minut

Røverne slukker branden i Tobias` tårn. Thorning Friluftsspil glæder sig til at vise årets forestilling. Foto: Pr-Foto

4 måneder siden

UNDERHOLDNING Nu nærmer premieren sig på årets skuespil i Thorning, som i år bliver »Folk og Røvere i Kardemommeby«. Det skriver Thorning Friluftsspil i en pressemeddelelse.

De flotte gamle ege- og bøgetræer står med friske lysegrønne blade og den hyggelige Kardemommeby med butikker og diverse huse står færdigbyggede, malet og dekoreret i alskens flotte farver.

Skuespillerne, der har øvet hver weekend de sidste måneder, er tændte og næsten parate – kun de sidste helt specifikke detaljer mangler. Der er lavet en fængende koreografi til alle de herlige 20 sange, og vi vil gerne komme med en lille advarsel, skriver friluftsspillet i pressemeddelelsen:

- Publikum får svært ved at holde benene i ro og ikke smådanse, når stykket ses. I koreografien er intet overladt til tilfældighederne, her er timing kodeordet. Så lige nu øves der i at gøre dansetrin og bevægelser synkrone.

En familieoplevelse

Det at bruge så mange timer på at sætte et skuespil op, er for aktørerne en ren livsstil.

- Nogle går til fodbold, vi går til skuespil, lyder det fra et par deltagere. Derfor er det også belejligt, at flere aktører har familiære relationer. Eksempelvis deltager familien Bøhme Dybkjær med far, mor og de to yngste døtre Smilla og Alvilda.

Morfar Kai Danielsen har derudover sine to børnebørn Olivia og Emily med.

- Vi glæder os til at byde velkommen til »Kardemommefest«, hvor de 31 skuespillere, dansere, sangere og det trestemmige backstagekor giver den fuld gas

»Folk og Røvere i Kardemommeby« spiller fra 3.-11. juni på Friluftsscenen i Thorning.