
Helt ude i skoven: Corona rykker Bordings bibelcaféer ud i Gludsted Plantage
Hen over sommeren har frivillige arrangeret bibelcafé for afviste asylansøgere under åben himmel i Gludsted Plantage. I løbet af august rykker cafeen tilbage til missionshuset i Bording
Udgivet:05. august 2020, 09.00
Læsetid:2 minutter
Bibelcafeen i Bording har været holdt under åben himmel i Gludsted Plantage. FOTO: Lindvig Osmundsen
3 år siden
BIBELCAFÉ Da samfundet i begyndelsen af marts blev lukket ned for at begrænse Corona-smitten, blev landets kirker også lukket.
Det gjaldt også for møder i missionshuse og sognehuse, og dermed betød det også en lukning af de velbesøgte bibelcafeer i missionshuset i Bording, som de seneste fire år har samlet kristne afviste asylansøgere fra Udrejsecenter Kærshovedgård til andagt og samvær.
Da kirkerne åbnede igen, var bibelcafeen ramt af en transportmæssig udfordring, for det var på grund af afstandskravet mellem personer ikke muligt at transportere asylansøgerne til og fra Kærshovedgård i private biler.
Derfor blev en lokal lejrplads i Gludsted Plantage i gåafstand fra Kærshovedgård taget i brug til udendørs bibelcafeer.
Lige så vigtige som gudstjenester
- Bibelcafeerne er lige så vigtige for de kristne asylansøgere, som gudstjenesterne er for os andre. Der kommer i gennemsnit 40 asylansøgere til bibelcafeerne, så det er vigtigt, at vi kan være kirke for dem, der ikke har andre muligheder, siger Lindvig Osmundsen, som er med i det udvalg, der arrangerer bibelcafeerne.
Der er omkring 50 frivillige, der hjælper med kørsel, kaffe og kage til bibelcafeerne. Arrangementet begyndte, da en gruppe kristne asylansøgere i 2016 henvendte sig til Bording Kirke for at høre, om der kunne arrangeres en andagt på engelsk og farsi. Det er blevet til faste bibelcafeer i Bording, en månedlig bibelcafé i Hammerum og deltagelse ved de internationale gudstjenester i Ikast Kirke.
Sidder fast på ubestemt tid
- Det har altid været en del af den kristne kirke, at vi har hjulpet de syge, de svage og de ensomme. De skal også kunne betjenes af kirken, og det er også derfor, at vi har fængselspræster og hospitalspræster i den danske folkekirke. De fleste af de kristne afviste asylansøgere er iranere, som Iran ikke vil tage imod. Derfor sidder de fast i systemet på ubestemt tid, og de har i høj grad brug for, at vi gennem bibelcafeerne kan hjælpe dem med at skabe lidt indhold i deres tilværelse, siger Lindvig Osmundsen.
I løbet af august rykker bibelcafeerne tilbage i de vante rammer i missionshuset i Bording.