Ikast-bluesmusiker er klar på hjemmebanen

Marc Rune er i øjeblikket på skandinavisk turné med sin brasilianske yndlingsbassist Rodrigo Mantovani og spiller i Bakkehuset 23. april

Udgivet:18. april 2022, 15.10

Læsetid:2 minutter

Big Creek Slim og Rodrigo Mantovani giver koncert i Bakkehuset 23. april. Foto: Prfoto

BLUES Der er bluesmusik på programmet, når den lokale og prisvindende bluesguitarist og sanger Marc Rune lægger vejen forbi sin hjemmebane i Ikast.

23. april spiller Marc Rune med kunstnernavnet Big Creek Slim (et navn han har taget med inspiration fra sin opvækst ved Storåen »Big Creek«) sammen med sin yndlingsbassist Rodrigo Mantovani i Bakkehuset.

Big Creek løb for nogle år siden ind i Rodrigo, på en af sine mange ture i Brasilien. Siden har de to sammen indspillet to album af meget høj kvalitet.

Gennem hele april turnerer de i Norge, Finland og Danmark, med ikke mindre end 24 koncerter.

Rodrigo Mantovani slår normalt sine folder i USA, hvor han er fast mand i Nick Moss Band, der spiller et utal af koncerter i blandt andet Chicago.

Ud over utallige af de gode gamle bluesklassikere, vil man kunne høre numre fra deres første fælles album, samt det nye album »Just One More Dirty Job«.

Big Creek Slim fremstår som lidt af et mysterium. Han taler deltablues-sproget så flydende og autentisk, at hans danske opvækst i Ikast virker helt forrykt.

Visse musikere er gode til at lade som om, men Big Creek Slims fortolkning af deltablues er så præcis og personlig, at den er hinsides attitude og teknik.

Sammen med bassisten Rodrigo Mantovani fremfører han både klassikerne fra genren og egne sange med en urkraft, der kan tage pusten fra de fleste.

I 2019 vandt duoen Danish Music Awards med albummet »First Born«, og i 2021 blev Creeks to album »2020 Blues« og »Migration Blues« kåret som årets bedste akustiske blues udgivelser af amerikanske Blues Junction.

Rodrigo Mantovani er p.t. er bosat i Chicago hvor han er bassist i Nick Moss Band, som er et af de førende Chicago bluesbands i verden. Creek og Rodrigo udgiver deres andet album »Stone In My Heart« i forbindelse med touren i april 2022.