Trist aften på MCH Arena: FCM ydmyget af Silkeborg

Ikke meget lykkedes for FC Midtjylland, der må sluge et 1-3-nederlag mod lokalrivalerne fra Silkeborg

Udgivet:22. juli 2022, 21.28

Læsetid:2 minutter

Silkeborg-spillerne var effektive og vandt lokalopgøret 3-1. Foto: Malene Tswai

Thomas Damm
Journalist| tbd@herningfolkeblad.dk

FODBOLD Heller ikke i sæsonens tredje kamp på hjemmebane lykkedes det FC Midtjylland at vinde. Tværtimod blev holdet i perioder udspillet og tabte 1-3 til lokalrivalerne Silkeborg IF, der sensationelt vandt bronze i sidste sæson. Efter 1-1 både mod Randers FC og AEK Larnaca blev det altså til endnu et sløjt resultat, og spillet var heller ikke prangende.

FCM måtte klare sig uden de skadede profiler Erik Sviatchenko og Evander Ferreira, og det kunne mærkes.

I en chancefattig første halvleg var det VAR-systemet, der kom i fokus. Første gang i en situation, hvor en Silkeborg-spiller havde hånd på bolden i eget straffesparksfelt. Dommer Jakob Sundberg vinkede dømte ikke noget, og VAR blandede sig heller ikke.

Anden gang var i det 31. minut, hvor Nicolai Vallys scorede på et skarpt indlæg fra højrebacken Rasmus Carstensen. Linjedommeren vinkede for offside. Men efter VAR-gennemgang valgte Jakob Sundberg at pege på midterpletten og dømme mål. På tv-billederne lignede det en klar fejldom.

Mindre end 10 minutter senere kanonerede Anders Dreyer flot bolden i nettet: Igen skulle VAR-vognen ind over, efter at Dreyer var vinket offside. Denne gang blev offside-kendelsen ikke underkendt, selv om tv-billederne igen ikke overbeviste om, at der var den rigtige kendelse.

I kampens 51. minut var der endelig medvind til FCM. Charles fik hårdt presset i feltet sendt bolden videre til Anders Dreyer, der endelig kunne score. 1-1 og nyt håb på MCH Arena.

Vallys med i det meste

Håbet brast blot seks minutter senere. Efter hurtige kombinationer endte bolden hos Nicolai Vallys, der fandt Anders Klynge, der var løbet fri af Henrik Dalsgaards markering. 1-2.

Yderligere fem minutter senere blev det tilmed 3-1. Silkeborg kørte en hurtig omstilling, og FCM-spillerne lignede ikke nogen, der havde travlt med at komme hjem. Igen var Vallys i centrum, da han med hælen spillede Oliver Sonne fri. Backen sendte et indlæg ind i panden på Nicklas Helenius, der helt umarkeret kunne heade bolden i mål.

Herfra var Ulvene ikke for alvor i nærheden af at fremtvinge ny spænding i kampen til stor skuffelse for de fleste af 6912 tilskuere på MCH Arena.

I løbet af anden halvleg gav Bo Henriksen debut til forsvarsspilleren Stefan Gartenmann og midtbanespilleren Chris Kouakou.

FCM skal forsøge at rejse sig efter skuffelsen på tirsdag, hvor det på Cypern gælder returkampen i anden runde af Champions League-kvalifikationen mod AEK Larnaca. Den første kamp endte 1-1.

Genlæs kampen i Ritzaus liveblog herunder.