Midtjyske pavilloner bliver til SFO i Solrød

19. september 2018, 08.55

Solrød Kommunes Borgmester, Niels Hörup, tager sammen med repræsentanter fra de fremtidige brugere, første spadestik til det 750 kvadratmeter store byggeri i Solrød. Foto: privat?

SPADESTIK Forleden blev der taget første spadestik til ny SFO og et indskolingshus hos Sydkystens Privatskole i Solrød på Sjælland.

Det er modulbyggerne ABC Pavilloner fra Engesvang, der er totalentreprenør på det godt 750 kvadratmeter store projekt.

Solrød Kommunes Borgmester, Niels Hörup, tog i august det første spadestik til Sydkystens Privatskoles kommende indskolingshus samt SFO, og fra december 2018 kan skolens elever fra nulte til fjerde klasse således se frem til undervisning i helt nye lokaler.

ABC Pavilloner skal i løbet af de næste tre måneder opføre de godt 750 kvadratmeter. Her skal virksomheden levere præfabrikeret modulbyggeri, som er en moderne byggemetode, der især har vundet indpas i dansk byggeri de seneste år:

- Vi har valgt modulbyggeri af flere årsager. En af dem er især, at lokalerne ikke bliver bygget på selve byggepladsen, men i stedet i ABC Pavilloners produktion i Engesvang. Det vil sige, at støjgenerne er væsentligt minimeret i forhold til traditionelt byggeri, da det kun er udstykning af grunde og montering af modulerne, der sker på selve Parkvej. Alt indimellem bliver klaret i Jylland, uden at det er til gene for eleverne, fortæller Sanne Jul Rasmussen, der sidder i Sydkystens Privatskoles bestyrelse og har været med til at vælge præfabrikeret modulbyggeri til projektet.

I alt bliver 14 moduler bygget i ABC Pavilloners produktion, som efterfølgende transporteres til Solrød. Her sammensættes modulerne ligesom legoklodser, så de til sidst bliver til ét indskolingshus med fem undervisningslokaler, hvor der skal gå op til 20 elever i hvert, samt en SFO.

- Vi mærker en stigende efterspørgsel på præfabrikeret byggeri til skoler, da det er forbundet med en kort leveringstid, kort byggeperiode på byggepladsen samtidig med, at det har en høj grad af fleksibilitet. Står skolen eksempelvis et år med et stort optag af elever, er det nemt og hurtigt at bygge et ekstra klasseværelse på, fortæller ABC Pavilloners afdelingsleder på Sjælland, Glenn Nielsen, og fortsætter:

- I Sydkystens Privatskoles tilfælde er der eksempelvis en multihal til boldspil i projektering. Her kan man også inden for en kort periode udvide modulløsningen efter behov.

Sydkystens Privatskole i Solrød er en friskole, hvor der går i alt 185 elever.

Borgemester, Niels Hörup satte ved skolestarten i august gang i det nye byggeri. Foto: privat
Allerede til december har ABC Pavillioner i Engesvang leveret og sammenbygget de i alt 14 pavilloner til indskolingsbørnene i Solrød. Foto: Privat