Godt og vådt resultat

Røde Kors’ indsamling i Ikast indbragte små 57.000 kroner

Udgivet:13. oktober 2021, 19.05

Læsetid:2 minutter

Trods vejret var humøret højt hos indsamlerne, der generelt også blev godt modtaget ude på ruterne. Her ses nogle af de mange lokale gymnasieelever, der deltog i årets indsamling. Foto: Privatfoto

Flemming Thulstrup
Journalist| flt@ikastavis.dk

INDSAMLING Pengevask fik søndag en helt ny betydning.

Det plaskede nemlig ned, da Dansk Røde Kors i søndags holdt landsindsamling. Også i Ikast og omegn øsede det ned, da indsamlere blev sendt ud på 45 ruter.

Det viste sig så, at indsamlingsbøsserne ikke var vandtætte. Det betød, at der ud over sedler og mønter også kom en pæn portion vand med, når indsamlerne vendte retur med resultatet af indsamlingen.

- Det betød, at mønttælleren brød sammen, og vi ført kunne tælle mønter hos Vestjysk Bank om mandagen, og sedlerne blev også sat til tørre, inden de kunne tælles, fortæller formanden for Røde Kors i Ikast, Margit Lysgaard, der sammen med Gerda Jensen var ansvarlige for den lokale indsamling.

Trods det våde afkast er hun mere end tilfreds med resultatet.

- Det blev til i alt 56.974 kroner, hvilket er godt 15.000 kroner mere end sidste år. Så jeg er rigtig godt tilfreds, siger Margit Lysgaard, der retter en stor tak til indsamlerne, hvoraf over halvdelen kom fra Ikast-Brande Gymnasium, blandt andet fra den internationale IB-linje.

Opfordring fra generalsekretær

Den store gymnasiale opbakning skyldes måske, at generalsekretær Anders Ladekarl i sidste måned var forbi netop Ikast-Brande Gymnasium for at holde foredrag, og i den forbindelse lød der naturligvis også en opfordring til at melde sig som indsamler.

I Ikast blev det til 36.641 kroner i kontanter og 19.470 kroner i Mobilepay. Hertil kommer så de beløb, der måtte komme ind via de girokort, der blev afleveret på de adresser, hvor der ikke var nogen hjemme.

På landsbasis blev resultatet af årets Røde Kors-indsamling 15,5 millioner kroner. Årets tema var »Ingen skal stå alene«, og de mange millioner går blandt andet til krigsramte børn og voksne i Afghanistan samt syge hjemløse i Danmark.

En del af pengene fra årets indsamling kommer også i katastrofefonden, så Røde Kors kan rykke ud med kort varsel, når der er behov.

Inden indsamlerne drog ud i regnen, var de blevet budt på kaffe og rundstykker, og bagefter var der tre frivillige, der havde bagt kage som tak for indsatsen.