Kristendemokraterne, Fælleslisten og Konservative indgår valgforbund

Endnu et valgforbund er en realitet i Ikast-Brande frem mod kommunalvalget 16. november

Udgivet:27. september 2021, 12.59

Læsetid:1 minut

Et valgforbund er ingået mellem Kristendemokraterne, Konservative og Fælleslisten. Fra venstre ses Jens Erik Skals (KD), Annette Mosegaard (K) og Morten Bak (FL). Foto: Privatfoto

IKAST-BRANDE Tirsdag 16. november er der kommunalvalg, og partierne er i fuld gang med at danne valgforbund for at imødegå stemmespild. Det seneste valgforbund er aftalt mellem Kristendemokraterne, Fælleslisten og Det Konservative Folkeparti.

- Et valgforbund er et valgteknisk samarbejde, der sikrer, at stemmer ikke går til spilde. For os i Det Konservative Folkeparti er det vigtigt at indgå i et valgforbund, der favner bredt - også geografisk. Vi vil gerne det brede samarbejde, siger spids- og borgmesterkandidat fra Konservative, Annette Mosegaard.

Også hos Fælleslisten er fokus på, at stemmerne ikke bliver spildt.

- I Fælleslisten er vi godt tilfredse med dette valgforbund. Vi ønsker ikke stemmespil, og derfor er et valgforbund imellem mindre partier den bedste løsning. Hvis et parti er langt større end andre, er det typisk det parti, der får gevinst af et valgforbund. Det synes vi ikke er hensigtsmæssigt, siger Morten Bak, gruppeformand for Fælleslisten.

For Kristendemokraterne har det også været vigtigt at indgå i et valgforbund med mindre partier, siger spidskandidat hos Kristendemokraterne Jens Erik Skals:

- Vi arbejder for at få et mandat i Byrådet i Ikast-Brande Kommune. Det sikrer vi bedst via et valgforbund bestående af mindre partier. Derfor glæder det os, at vi har en aftale om valgforbund med Det Konservative Folkeparti og Fælleslisten.

I sidste uge kunne Herning Folkeblad fortælle om Dansk Folkeparti, som har indgået et valgforbund med Nye Borgerlige samt et valgforbund mellem Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten.