Alzheimer- foreningen mangler indsamlere

Der samles ind til demensramte familier i Danmark

Udgivet:24. august 2018, 15.37

Læsetid:1 minut

5 år siden

indsamling Under overskriften »Husk mig« går hundredvis af mennesker på gaden lørdag 22. september til Alzheimerforeningens landsindsamling for at samle ind til fordel for de omkring 85.000 mennesker, der lever med en alvorlig demenssygdom og de ca. 400.000 pårørende, der står lige ved siden af.

Rundt om i hele landet vil frivillige ildsjæle være på gaden for at samle ind, men der er brug for indsamlere i Ikast-Brande.

Derfor opfordrer Alzheimerforeningen nu lokale borgere til at melde sig.

Hver tredje time dør en dansker af en demenssygdom, som er en af de mest frygtede og opslidende sygdomme i Danmark.

- Demens rammer hårdt. Når et menneske får demens bliver hele familien ramt. Mange oplever at hverdagen splintres i tusinde stykker, når man ser sin nærmeste langsomt forsvinde ind i glemslen. Men der er håb, for det er muligt at leve et godt liv med demens - det kræver blot den rette støtte og forståelse. Med pengene fra landsindsamlingen er vi med til at sikre, at mennesker med demens og deres pårørende får den støtte og rådgivning i hverdagen, der kan gøre livet med demens bedre. Og med støtte til forskningen kan vi holde liv i håbet om at finde en kur, siger direktør i Alzheimerforeningen, Nis Peter Nissen.