JBS køber midtjysk slipsefirma: Nu skal der fart på salget i udlandet

Herning-virksomheden har overtaget Connexion Tie i Brande og vil sætte skub i salget i udlandet

Udgivet:09. august 2021, 12.58

Læsetid:3 minutter

Johnny Bruun Andersen (på billedet) har ejet og drevet Connexion Tie sammen med Bo Egeriis, og de følger begge med i det nye setup under JBS. Foto: Tom Laursen

Af Brian Kjær Andersen
presse@ikastavis.dk

OPKØB Der er fuld gang i strategien hos JBS om at udvide produktpaletten, og nu omfatter den også slips, butterfly og skjorter. Det sker med overtagelsen af nichevirksomheden Connexion Tie i Brande, der har gjort »herre accesories« til sit speciale.

Administrerende direktør hos JBS, Michael Alstrup, glæder sig over aftalen.

- Vi har altid sagt, at vi arbejder med undertøj og beslægtede artikler - og det favner jo heldigvis bredt, siger han med et grin, da Herning Folkeblad fanger ham på telefonen for en kommentar.

Den seriøse side af sagen handler om, at både fysiske butikker og online-forhandlere har interesse i at have færre leverandører, som kan levere et bredt produktprogram. Ved at samle ordrerne i større mængder, kan det gøre logistikken mere enkel, og i sidste ende øger det også mulighederne for, at alle parter kan tjene lidt mere.

Michael Alstrup føler sig sikker på, at JBS kan være med til at give Connexion Tie et positivt skub ud i verden og et mærkbart løft i eksporten.

- Det er hele ideen med det. Nu er vi ude på de store eksportmarkeder og har kontakten til de store onlineforhandlere, og de forespørger på flere varer fra os. Derfor vil aftalen kunne give nogle rigtig gode synergier, siger han.

Sindssygt stolte

Brande-virksomheden har eksisteret i 20 år og har hidtil været ejet og drevet af makkerparret Johnny Bruun Andersen og Bo Egeriis. De følger med over i det nye setup under JBS og deler optimismen for de fremtidige muligheder.

- Vi har gjort det rigtig godt i 20 år, men vi er kommet til et punkt, hvor vi er nødt til at blive en del af noget større, hvis vi skal udvikle os. Faktisk talte Bo og jeg for fem år siden om, at hvis vi skulle sælges, skulle det være til JBS. Derfor glæder vi os helt vildt, og vi er bare sindssygt stolte af, at de har været interesserede i os, siger Johnny Bruun Andersen.

Connexion Tie har gennem flere år haft omkring 12 medarbejdere, men under coronakrisen har virksomheden været nødt til at skære hårdt til og har aktuelt 6 medarbejdere.

Det har til gengæld betydet, at Brande-virksomheden er kommet helskindet gennem 2020 og endda kom ud med et lille plus i seneste regnskab.

- Vi har ikke solgt firmaet, fordi vi er tvunget til det. Vi har gjort det, fordi vi kan se, at det er det, der skal til for at fortsætte vores rejse og blive endnu bedre, siger Johnny Bruun Andersen.

Forhandler Angli-skjorter

Foruden produkter som slips, butterfly og tørklæder er Connexion Tie også forhandler af skjorte-brandet Angli, som blev grundlagt i 1939 af den kendte Herning-erhvervsmand Aage Damgaard.

Den historiske detalje gør kun begejstringen for opkøbet endnu større hos Michael Alstrup, som henviser til, at 1939 også var året, hvor JBS blev grundlagt af Jens Bjerg Sørensen.

- Det er sjovt for os at få Angli-skjorten ind med den historie, der er i det. Samtidig giver det rigtig god mening for os at få endnu mere til vores erhvervs-afdeling, der i forvejen vokser pænt, lyder det fra Michael Alstrup.

Købet af Connexion Tie er gennemført pr. 1. august. Købssummen er ikke offentliggjort.