Smagen af Ikast-Brande: Kommunen inviterer til Madmøde på Harrild Hede

Harrild Hede danner rammen om Ikast-Brande-versionen af Madmødet, som bliver afviklet i maj til næste år. Her inviterer Ikast-Brande Kommune blandt andre alle tilflyttere - danske som udlændinge - til at smage på lokal råvarer

Udgivet:16. december 2020, 14.11

Læsetid:2 minutter

På Harrild Hede vil lokale kokken til maj tilberede lokale råvarer på Harrild Hede i forbindelse med det tværkommunale event Madmødet. På initiativ fra Ikast-Brande Kommune. Foto: Privat

Jette Aaes
Egnsredaktør

3 år siden

IKAST-BRANDE Hedens bær, korn og dyrehold giver smagsstofferne til en velsmagende dag på Harrild Hede til maj næste år.

Som del af det officielle midt- og vestjyske koncept Madmødet investerer Ikast-Brande Kommune i at byde alle interesserede til at smage på lokale råvarer. Tilberedt over bål i inspirerende omgivelser på Harrild Hede.

- Udover at sætte fokus på lokale råvarer ønsker vi bruge Madmødet særligt målrettet tilflyttere - både danskere men også udlændinge, der flytter hertil for at arbejde i nogle af vores mange internationale virksomheder, siger Annette Mosegaard (K), formand for Erhvervs-, -Vækst- og Bosætningsudvalget i Ikast-Brande.

- Det er en god anledning til udover at introducere tilflyttere til vores velsmagende råvarer også at vise dem smukke egne af vores kommune, siger Annette Mosegaard.

Madmødet på Harrild Hede finder sted den 29. maj og varer fra klokken 11-15. Her vil kokke bidrage til at tilberede de forskellige lokale råvarer over bål.

Udover Ikast-Brandes arrangement på heden vil Madmødet i Ikast-Brande også komme til at bestå af et Spis ved Bondens Bord-arrangement, som er langt i hænderne på de lokale landboforeninger.

Bag Madmødet står Business Region MidtVest, som er et samarbejde mellem syn midt- og vestjyske kommuner. Det overordnede mål for samarbejdet er at styrke væksten, skabe nye jobs og tiltrække kvalificeret arbejdskraft til området.

Og så bruger Business Region MidtVest Madmøde-konceptet til at sætte fokus på egnens mange råvarer - som den store fødevarefejring, der skal samle, dem der spiser - befolkningen i de syv kommuner, dem der høster - de lokale producenter, dem der tilbereder - de lokale kokke, og dem der bestemmer - politikerne.

I år blev Madmødet på grund af corona aflyst. Til næste år er begivenheden planlagt til dagene fra 27.- 30. maj.