Tysk tophold fik klø: Ikast-kvinder drøner i europæisk finale

Ikast Håndbold knuste Bundesligaens nummer to og er klar til finale i EHF European League i morgen

Udgivet:13. maj 2023, 17.51

Læsetid:2 minutter

Sarah Iversen og Ingvild Bakkerud jubler over en midtjysk scoring i sejren over tyske Thüringer HC. Foto: Aleksandar Djorovic/Ritzau Scanpix

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør
Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsredaktør på Herning Folkeblad siden 2011. Det er mit job at lede og fordele arbejdet på sportsredaktionen, så vi får den bedst mulige dækning af egnens sportshold og sportsfolk på alle platforme. Du må altid gerne sende mig en mail med tips og input. Du bliver ikke den eneste :-)
Se flere artikler af Jørn Just Kristensen

HÅNDBOLD Ikast Håndbold er klar til sin første europæiske finale i otte år.

Det blev en realitet, da de midtjyske kvinder lørdag eftermiddag slog den tyske topklub Thüringer HC med 31-26 efter 17-10 ved pausen i semifinalen af EHF European League.

Ikast-kvinderne er dermed klar til søndagens finale ved Final4-stævnet, der spilles i østrigske Graz.

Dér venter vinderen af lørdagens anden semifinale mellem de danske ligarivaler fra Nykøbing Falster og tyske Borussia Dortmund.

Sløj start og uimodståeligt ryk

Trods de overlegne sejrscifre kom Ikast-holdet nervøst ind i opgøret og var bagud 1-3 efter seks minutter.

Men da midtjyderne fandt fodfæste, rykkede de uimodståeligt. Med syv scoringer på stribe skiftede måltavlen fra 3-4 til 10-4.

Thüringer HC, der er nummer to i den tyske Bundesliga, satsede konsekvent på syv-mod-seks-spil. Men Ikast stod godt i forsvaret, målvogter Jessica Ryde tog fra i målet, og midtjyderne straffede tyskerne benhårdt den modsatte vej - blandt andet med tre scoringer i tomt net før pausen.

Som halvlegen skred frem, fik Ikast også bedre styr på det etablerede angrebsspil, og Thüringer HC ragede flere udvisninger til sig i forsøget på at modstå det midtjyske tryk.

Det lugtede af en finaleplads allerede, da de to hold gik til pause. Træner Kasper Christensen begyndte også at rotere sit hold mere end vanligt.

Men da de to hold kom tilbage fra pausesnakken, var der ny energi i tyskerne. De fik reduceret til 14-18 og 17-20 og angreb endda for »minus to«.

EHF European League, semifinale:

Ikast Håndbold - Thüringer HC 31-26 (17-10)

Stillingen undervejs: 1-3, 3-4, 10-4, 10-6, 14-6, (17-10), 18-14, 20-14, 20-17, 23-17, 26-18, 27-20, 30-22, 31-26

Målscorere, Ikast: Ingvild Bakkerud 8, Simone Petersen 5, Emma Friis 4 (2), Emma Lindqvist 3, Stine Skogrand 3, Line Uno 2, Vilde Johansen 1, Julie Scaglione 1, Trine Mortensen 1, Sarah Iversen 1, Cecilie Brandt 1, Julie Gantzel Pedersen 1

Målscorere, Thüringer HC: Nathalie Hendrikse 10 (8), Annika Lott 5, Sonja Frey 4, Lydia Jakubisova 2, Johanna Reichert 1, Anika Niederwieser 1, Vilma Matthijs Holmberg 1, Sara Rønningen 1, Jennifer Rode 1

Straffekast: Ikast 3/4, Thüringer 8/8

Diskvalifikation: Emma Lindqvist, Ikast - direkte rødt (53.41 min.).

Udvisninger: Ikast 3, Thüringer 6

Dommere: Cristina Lovin og Simona Raluca Stancu (Rumænien)

Tilskuere: 1000 i Raiffeisen Sportpark, Graz (Østrig)

Stærk målvogter tog ansvar

Men der steppede Jessica Ryde op. Den svenske landsholdskeeper holdt kampen igennem et flot niveau med en redningsprocent på 43, og netop i den vigtige fase tog hun ekstra ansvar.

Og så rykkede Ikast-holdet igen. 20-17 blev til 23-17.

Det var Thüringer HC aldrig i nærheden af at vende, selv om de fik højlydt støtte fra tribunerne i Raiffeisen Sportpark i Graz, hvor de fik støtte af 350 medrejste fans.

Men festen var i Ikast-hjørnet, hvor 75 fans, sponsorer og familiemedlemmer til spillerne bakkede godt op - alle i gule trøjer.

Føringen var for en stund helt oppe på otte mål ved 26-18, 27-19 og 28-20. Thüringer HC fik pyntet på slutfacit, der endte på 31-26 til Ikast.

Men det er kosmetik. Bundlinjen er, at Ikast Håndbolds fans, spillere, trænere og ledere se frem til søndagens finale mod Nykøbing Falster eller tyske Borussia Dortmund.

Om det bliver med eller uden bagspilleren Emma Lindqvist, er i skrivende stund uklart. Hun fik direkte rødt kort for en tackling i ansigtet på en modspiller med syv minutter tilbage af opgøret. Det virkede dog mere uheldigt end ondsindet set fra Folkebladets plads i Raiffeisen Sportpark.