To ægtepar springer ud på det dybe: Genåbner cafe i Ikast Svømmecenter

Vennerne Bahir Sohaili og Nagla Sidiqui er sammen med deres respektive ægtefæller trådt ud på dybt vand, og genåbner cafeen i Ikast Svømmecenter

19. oktober 2021, 08.50

Bahir Sohaili, hans kone og et vennepar har overtaget forpagtningen af caféen i Ikast Svømmecenter. Inspireret af delifin-skraldespanden har de kaldt caféen Delfino og åbner allerede i dag, fredag, for første gang. Foto: laila Kempel

CAFÉ Slushice, pommes frites. Måske en burger, en skål nachos og lidt slik. Det er den gode afslutning på en familieudflugt i Ikast Svømmecenter.

Sådan var det i alt fald for de to Silkeborg-familier Sohaili og Sidiqui, der jævnligt har taget turen til Ikast for at hygge sig i de forskelige bassiner.

Men efter corona genåbningen manglede der ligesom noget.

Hyggen omkring cafébordene i forhallen var forsvundet.

- Det undrede os, og vores børn begyndte til sidst at spørge til, hvorfor de aldrig fik slushice mere. De kunne ikke forstå det. Og vi kunne i princippet heller ikke, siger 33-årige Bahir Sohaili fra Silkeborg.

Hver gang familien var i svømmehallen, var den hvide låge ved cafeen lukket ned.

- En dag spurgte min kone så personalet om, hvornår cafeen igen åbnede. Og ja så tog det ene ord pludselig det andet. Og nu sidder vi så her, siger Bahir Sohaili og slår ud med armene.

På mindre end to uger har han formået at få lavet en aftale om forpagtningen, fået etableret CVR-nummer, fået indkøbt varer og lavet et menukort, så de to familier er klar til at kunne åbne i dag, fredag, hvor efterårsferien begynder.

Travl opstart

- Vi har fået at vide, at svømmecentret har travlt i efterårsferien, så derfor ville vi gerne være klar. Men vi har godt nok haft travlt. Jeg tror, mange ville være løbet skrigende bort eller gået ned med stress, siger Bahir Sohaili og trækker en anelse på skuldrene

Han arbejder til dagligt som it-supporter, og vil også fremadrettet passe sit fuldtidsjob, og derfor kun sporadisk være i cafeen.

- Jeg har tidligere været selvstændig gennem flere år. Jeg har drevet pizzeria i både Sejs, Fårvang og i Lemvig, så jeg har erfaringen at trække på og kender lovgivningen - også i forhold til fødevarekontrollen. Specielt her i starten, kan jeg byde ind og hjælpe i gang, forklarer han.

Derfor bliver det hans veninde Nagla Sidiqui, som får flest timer i cafeen, når hverdagen melder sig.

Fire kompetencer

- Vi kommer alle fire til at hjælpe til. Vi kan alle noget forskelligt, så vi supplerer hinanden godt, siger Bahir Sohaili, som har en regnskabskyndig kone, der derfor får det ansvar i det nye arbejdsfælleskab

De to familier er meget opsatte på at skabe en god atmosfære i caféområdet, hvor folk skal have en mulighed for at få en hyggelig afslutning på en god tur i svømmehallen.

- Vi når ikke, at få alt på plads til åbningen. Men vi vil have både burgere, pommes frites, chips, is og lidt slik på hylderne. Vi har også sandwich på menuen og på sigt, når vi får maskinerne, så er planerne, at vi også vil have et lille udvalg af pizza. Man skal ikke forvente et langt menukort fyldt med alverdens forskellige pizzaer. Det vil være de populære og klassiske, som de fleste sætter pris på, siger Bahir Sohaili.