Tobias Thorning sikrer ny guldtriumf med rekordscore

Den danske paradressurrytter leverede en stor præstation, da han søndag vandt VM-guld i freestylekonkurrencen.

Udgivet:14. august 2022, 16.04

Læsetid:1 minut

Tobias Thorning Jørgensen, her ved de paralympiske lege, føjede søndag endnu en VM-guldmedalje til samlingen. (Arkivfoto)

/ Ritzau /

HERNING Den danske paradressurrytter Tobias Thorning Jørgensen, som også er dobbelt paralympisk mester, er i gang med et forrygende VM i Herning.

Søndag tog han sin anden individuelle guldmedalje ved mesterskabet, da han på hesten Jolene Hill var den med afstand stærkeste i grad tre.

Rytterne i paradressur er inddelt i forskellige grader alt efter handicap, og Tobias Thorning Jørgensen var i en klasse for sig i grad tre.

Ikke blot slog han konkurrenterne klart, han satte også rekord i grad tre.

Den danske succesekvipage scorede 86,514 procent - den højeste score nogensinde givet til en rytter i grad tre. Sølvmedaljen gik til hollænderen Lotte Krijnsen, som scorede 76,674.

22-årige Tobias Thorning Jørgensen, som lider af muskelsvind, er sin unge alder til trods allerede indehaver af en imponerende meritliste.

Allerede i 2019 vandt han dobbelt EM-guld, og ved de paralympiske lege i Tokyo sidste år, blev det også til dobbelt guld for den talentfulde rytter.

Nu er medaljesamlingen så blevet udvidet med to VM-guldmedaljer samt en VM-sølvmedalje, som han vandt i holdkonkurrencen lørdag med sine danske kolleger i Herning.

/ritzau/