Halvbagte tosser ved Kærshovedgård

Udgivet:17. november 2018, 06.53

Læsetid:3 minutter

Otto Lysdal Foto: Privat

Af Otto Lysdal Nabo til Bording Kirkesogn

4 år siden

LÆSERBREV Flere har forespurgt om det var mig der var med på TV 2 og TV Midt/Vest optagelser i sidste søndags nyheder. Hertil kan jeg svare helt klart: Ja, det var mig, og det var der mere end en grund til.

Det er første gang jeg har stillet mig op til noget så udansk som en demonstration. Jeg gjorde det for det første af nysgerrighed. Jeg ville gerne høre baggrunden til at en hel del mennesker bruger en søndag for at deltage, og af egen lomme betaler de hermed forbundne omkostninger. Deltagerne var geografisk fordelt fra Skagen til grænsen samt Fyn og Sjælland, og jeg var den eneste fra lokalområdet. Det har jeg ikke fortrudt, og jeg kunne meget nemt finde på at møde op igen.

Jeg troede i min naivitet, at med min alder kunne jeg ikke få flere titler. Men det var så ikke tilfældet i henhold til Ole Tranberg's indlæg i Ikast Avis, onsdag den 7. Det er muligt at demonstrationen forplumrede Ole Tranberg's tankegang, men at hive så mange ukvemsord frem og bruge ordene "halvbagte tosser", er ligegodt for grov. Her afslører du, at det ikke er studenterhuen der trykker dig. Heldigvis havde Herning Folkeblad i sin udgave censureret dit indlæg. Du skriver at du har deltaget i debatten i tre år, og så må jeg konstatere at du ind imellem har sovet i timen. Organisationen bag demonstrationen hedder "Stop Islamiseringen Af Danmark", og det er uforståeligt at du ikke har fattet at der er rigtig mange i Bordingområdet der føler sig utrygge. Vi andre der har fulgt med i medierne (og politiraporten) er ikke i tvivl. Om du har opbakning fra dit bagland til det sprogbrug ved jeg ikke, men jeg kunne da i hvert fald udlede, at det ikke er dig der er en af de "højhellige" der kører "TAXA" til bønnemøder og Kristianshede Kirke, og giver nogle af beboerne falsk håb om opholdstilladelse - når bare de konverterer. Senere har nogle venligboere, incl. en præst også afholdt demonstration og andagt for at vise sympati med beboerne, men det havde sikkert også til formål at vise hvor gode man er, og så fik man pudset glorien. Det løser i hvert fald ikke problemet med tyveri og den utryghed der er i området.

Jeg kan kun sige at det var en god oplevelse, og at der ikke blev brugt nedsættende ord om beboerne. Demonstrationerne går ene og alene ud på at råbe politikerne op og få Kærshovedgård lukket ned. De kriminelle skal ikke kunne bevæge sig frit, og de øvrige skal hjemsendes omgående. Som det er i dag kan alle de kriminelle ta' en "lokumsbillet" med toget til det meste af landet og begå deres forbrydelse, og herefter gratis blive kørt tilbage til Kærshovedgård af politiet. Er det sådan det skal være?

At man så også kunne læse i Ikast Avis/Focus, at et flertal i Byrådet tilkendegiver at de også vil have Kærshovedgård lukket er da glædeligt, men der skal helt sikkert mere til end tilkendegivelser og krokodilletårer ved diverse folkemøder i lokalområdet. Indtil videre har man - også fra byrådets side haft travlt med at vaske hænder, og sende ansvaret videre til andre der heller ikke vil tage ansvar og tone rent flag (DANSK). Såfremt vore folkevalgte turde sætte handling bag de mange fine ord, var Kærshovedgård formentlig allerede lukket.

Ole Tranberg: Du har ret i at det var bedre med en demonstration foran Christiansborg, men det forudsætter at både Byråd og lokalbefolkningen bakker op ved at deltage i fremtidige demonstrationer, og ikke gemmer sig bag: Hvad mon naboen tænker? - og jeg tør ikke vise mig derude.

Når vi er mange nok - så kan vi følges ad til Christiansborg.