Ikast-Brande skal være grønnere

Ikast-Brande Kommune skal spille med for at indfri de ambitiøse klimamål

Udgivet:22. februar 2022, 16.20

Læsetid:1 minut

I takt med øgede krav til affaldssortering, er der allerede flere ansøgninger om de nedgravede affaldsbeholdere, de såkaldte molokker flere steder i kommunen. Her fra Station Allé i Ikast. Foto: Flemming Thulstrup.

Flemming Thulstrup
Journalist| flt@ikastavis.dk

1 år siden

IKAST-BRANDE Ikast-Brande Kommune er med i initiativet DK2020 Klimaplan.

Det indebærer, at kommunen inden juni næste år skal have udarbejdet en klimaplan, der aktivt skal være med til at pege på indsatsområder, der i første omgang blandt andet kan være med til at reducere CO2-udslippet.

Det bliver i første omgang klima-, natur- og bæredygtighedsudvalget med Kasper Pauli (S) i spidsen, der skal drøfte de forslag til indsatsområder, som måtte blive foreslået og så på et tidspunkt samle det hele til en klimapakke, der vil blive forelagt byrådet, der så kan stemme en kommunal klimaindsats i hus.

Ambitiøs reduktion

Den nationale målsætning for udledning af CO2 er særdeles ambitiøs og lyder på en målsætning om en reduktion på hele 70 procent frem mod 2030, og blot 20 år senere skal der være tale om en CO2-neutral hverdag.

Den samlede CO2-udledning i Ikast-Brande Kommune blev i 2018 opgjort til 630.000 ton, hvilket svarer til 15,3 ton pr. indbygger.

I forlængelse af den overordnede klimaindsats skal udvalget også se nærmere på en håndtering af kommunens affald.

I forbindelse med udvalgets månedlige møde forventes det, at der frigives et par millioner kroner, der tages fra puljen til løsninger på affaldsområdet.

Aktuelt er der ansøgninger til nedgravede affaldsløsninger eller molokker, som beholderne også kaldes på Markvænget-Løvstien i Bording, Rugtoften og Lyngtoften i Ikast, Nygade, Fredensgade og Tværgade i Ikast, Remiseparken i Brande, Birkehaven i Engesvang samt Færøgade i Ikast.